Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Свято-Троїцькому сквері херсонці проводять всі новорічно-різдвяні свята (Відео)

Розпочались святкування від Дня Святого Миколая і тривають досі. Кульмінацією став Святвечір: у храмі Святої Тройці відбулось урочисте богослужіння і святкування, під час якого містяни виконали найвідомішу різдвяну пісню Миколи Леонтовича.

Ідея виконати хором «Щедрика» належить священнику Євгену Сидоренку, настрятелю храму. Організатори роздали 200 листів тексту різдвяної пісні.

«Біля храму – велике свято, прийшли багато дорослих і дітей, заспівати пісень, прославити Бога, який прийшов у цей світ, щоб врятувати нас. Тому ми організовуємо це з великою радістю. У нас все вийшло, всі захотіли заспівати двічі, і ми виконали. Думаю, що ця подія буде повторюватись», – пообіцяв настоятель Свято-Троїцького храму Євгеній Сидоренко.

«Пісня все більше об’єднує херсонців. Ми – єдина родина, яка проводить свята разом», – сказала керівниця Фонду громади Херсона «Захист» Лариса Польська.

Разом херсонці виконали й інші колядки і щедрівки.

«Я дуже вдячна організаторам цього свята. Приходитиму і в майбутньому, щоб заспівати колядки й щедрівки», – поділилась херсонка Наталія Петришина.

Богослужіння цього дня у храмі Святої Тройці провів єпископ Генічеський Никодим. Привітали херсонців з Різдвом Христовим міський голова Володимир Миколаєнко та голова Корабельної районної у місті Херсоні ради Наталія Чорненька.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН