Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївська обласна рада не затвердила бюджет на 2020 рік

Бюджет Миколаївської області на 2020-й рік не затвердили. Під час розгляду проєкту виникли проблемні питання, щодо вирішення яких депутати так і не дійшли згоди.

Одинадцять перших питань порядку денного 31-ї позачергової сесії Миколаївської обласної ради депутати проголосували. Дванадцяте – бюджет області на наступний, 2020-й рік. Питання до проєкту бюджету виникають у голів трьох фракцій Миколаївської обласної ради. Серед них представник фракції “Наш край” Юрій Кормишкін. Депутат повідомив: “Значні суми з обласного бюджету щорічно витрачаються на фінансування програм підтримки ЗМІ та забезпечення відкритості діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування. У проєкті бюджету 2020 на зазначені цілі запропонується 2 мільйони гривень. При цьому, на обласну раду ліміт – тільки 500 тисяч гривень. Решту збираються витратити на піар нашої Облдержадміністрації”.

“Райони Миколаївської області перебувають у скрутній ситуації, потребують розбудови та реконструкції об’єктів освіти та медицини, а бюджет не передбачає для них фінансової підтримки”, – виступив голова фракції “Опозиційна платформа – За життя” у Миколаївській облраді Володимир Фроленко.

Голова фракції “Європейська Солідарність” Михайло Талпа запропонував розвивати туристичний напрямок та доповнити проєкт виділенням грошей на придбання туалетів та контейнерів для сміття.

Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко двічі оголошувала голосування за бюджет 2020 року. Кілька депутатів, зокрема, Юрій Кормишкін, Михайло Талпа та Володимир Фроленко, залишили сесійну залу. Вікторія Москаленко закликала зробити десятихвилинну перерву, аби провести засідання бюджетної комісії. На обговорення проблемних питань прийшли деякі депутати, але серед них не було тих, хто не голосував за проєкт бюджету. О 16:50 голова обласної ради Вікторія Москаленко повернулася до сесійної зали та оголосила, що на засіданні присутні 32 депутати, тоді як кворум – 33.

“Сесія неповноважна. Нема кворуму в залі. Я прошу: будь ласка, відповідно до законодавства, вважати цю сесію закритою, і зібратися з вами 26-го числа чи завтра”, – сказала Вікторія Москаленко.

Деякі депутати з цим не погодилися. Позафракційний депутат Федір Барна звинуватив Вікторію Москаленко у саботуванні сесії: “З приводу, буцімто, неповноважної сесії. Сесія повноважна, була відкрита. У ній зроблена перерва. І сьогодні, якщо Москаленко відмовляється вставити картку, бути тридцятьтретьою і продовжити роботу, то це не означає, що вона (сесія) неповноважна. Просто голова уникає виконання своїх обов’язків. Ви оголосили перерву. Не порушуйте законодавство, Вікторіє Вікторівно. Вставте картку, і працюємо”.

Вікторія Москаленко знову залишила сесійну залу. Федір Барна запропонував колегам продовжити засідання під головуванням заступника голови обласної ради Андрія Кротова. Намагалися голосувати без карток – мандатами. Повернутися до голосування не вдалося – не вистачило кворуму. О 20:20 кілька депутатів та голова облради повернулися. Спільне рішення голів фракцій “Європейська Солідарність”, “Опозиційна платформа – За життя” та “Наш край” оголосив Юрій Кормишкін: “Ми пропонуємо це питання перенести на розгляд 26-го грудня, щоб обласна адміністрація з комісією бюджетною ті правки, які ми тут пропонували, внесла в бюджет, і ми проголосуємо цей бюджет”.

25 грудня депутати обласної ради мали ще раз обговорити необхідні правки до проєкту рішення. Ще одна спроба проголосувати за бюджет відбудеться 26 грудня, о 10:00.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН