Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як миколаївці готуються до кодування супутникового телебачення

Із 28 січня 2020 року 23 українські телеканали супутникового телебачення закодують. За їх перегляд необхідно буде платити.

Миколаївець Олексій Норинський відмовився від супутникового телебачення. Чоловік каже: “Супутникову тарілку встановив п’ять років тому. Але картинка змінилась… Відключаюсь від супутникового телебачення. Я собі вже придбав приставку”.

Закодувати свій сигнал збираються телеканали 1+1, СТБ, Новий канал, ICTV, Інтер, Україна тощо. Кодування стосується лише супутникових операторів, які постачають технічний (піратський) сигнал. Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський говорить: “У перспективі це дасть додаткові капіталізації самій індустрії, самим мовникам. Вони зможуть інвестувати більше коштів у створення конкурентноздатного продукту. Вони зможуть стабілізувати свій фінансовий стан. Зменшиться відсоток піратства”.

В Україні два офіційні супутникові телевізійні оператори: Viasat та XtraTV. Вони пропонують придбати декодер, який коштує близько 1000 гривень. Кількість доступних каналів та тариф залежить від обраного пакету.

Кодування не стосується абонентів, які користуються приставками Т-2, кабельним та інтернет-телебаченням.

Медіа-експерт Дмитро Канарський каже: “Зараз набуло популярності використання саме інтернету, для того, щоб отримувати сигнал. І я думаю, що це вихід для цих людей буде. Бо зараз канали зв’язку дуже якісні і ми можемо отримувати телевізійний сигнал. В тому числі HD сигнал. Тобто це вихід для цих людей буде так”.

Побачити перелік каналів, що підлягають кодуванню, можна на сайтах супутникових операторів та Нацради з питань телебачення та радіомовлення. “Загалом, в Україні супутникове телебачення дивляться понад чотири мільйони абонентів”, – каже Сергій Костинський.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН