Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутати затвердили бюджет Миколаївської області на 2020 рік

Бюджет Миколаївської області на 2020 рік затверджено. За це рішення проголосували 47 депутатів із 48 присутніх на засіданні 31-ї позачергової сесії обласної ради.

 

Об 11:05 розпочалося пленарне засідання. Голова облради пропонує депутатам проголосувати за правки до бюджету. Перша – про порядок надання субвенції до місцевих громад. Розподіл здійснюватиметься облдержадміністрацією за поданням депутатів обласної ради – 500 тисяч гривень на кожного.

 

Наступне доповнення: зміни до комплексної програми охорони довкілля на 2018-2020 роки. Голова Миколаївської обласної ради Вікторія Москаленко каже: “Утримання та матеріально-технічне забезпечення діяльності регіональних ландшафтних парків області: Гранітно-степове Побужжя, Кінбурнська коса, Тилігульський, Приінгульський. Ми тоді повинні з вами зараз проголосувати, внести в порядок денний ці два пункти: внесення змін до комплексної програми, і внесення змін до порядку, де 300 тисяч гривень змінюється на 500 тисяч гривень”.

 

Депутат Юрій Кормишкін від імені представників фракцій: “Наш край”, “Укроп”, “Опозиційна платформа – “За життя” та “Європейська Солідарність” – озвучив правки до проєкту бюджету: “Розподіл по об’єктах, які фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених на утримання та розвиток автомобільних доріг та дорожньої інфраструктури, здійснюється головним розпорядником коштів виключно за умови погодження більшості постійних комісій. Сьогодні зранку була нарада. Ми вчора розробили механізм, сьогодні зранку прийшли запропонували їм”.

 

Об 11:35 питання бюджету області 2020 року з урахуванням правок і доповнень поставили на голосування. 47 депутатів з 48 проєкт схвалили.

 

Депутат Миколаївської обласної ради Федір Барна каже: “Він прийнятний, він збалансований. Ви знаєте, я жодного разу ще не бачив жодного бюджету, який подобався би всім, не бачив, щоб він усім подобався. Цей бюджет більш-менш прийнятний. Цей бюджет доволі… Хоча, хотілося б, щоб сума була більшою, але досить-таки значна сума на розвиток закладена – більше 198-ми мільйонів. Зважаючи на наш не такий великий сам по собі бюджет – то це значні кошти”.

 

Депутат Миколаївської обласної ради Юрій Кормишкін каже: “Він неприйнятний, тому що бюджет – це проїдання. Нема в бюджеті розвитку, звідки будуть отримуватись кошти, тому що пішла в нас митниця. Але, я ще раз хочу сказати, щороку ми говоримо щось погане. Давайте скажемо, що 2019-й – хороший, і сподіваємось, що 20-й буде ще кращим”.

 

Прибуткова частина обласного бюджету cкладає два мільярди 915 тисяч гривень, видаткова – два мільярди 906 тисяч.

 

На розвиток галузей передбачено:

 

освіта – більше одного мільярда, охорона здоров’я – 365 мільйонів,

культура – майже 115 мільйонів,

соціальний захист і соціальне забезпечення – майже 223 мільйони,

дорожнє господарство – понад 596 мільйонів,

спорт – майже 67 мільйонів тощо.

Суспільне

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН