Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відбулась екоакція «Врятуємо зимових птахів»

Акція відбулась у Херсонському яслах-садку №85.

Годівнички, виготовлені власноруч, корм для птахів – у спеціальних мішечках, QR-коди – під кожне дерево. Спільна акція колективу дошкільного навчального закладу та студентів педагогічного факультету Херсонського державного університету вчить майбутніх вихователів взаємодіяти з малюками, а у дитсадчат виховує екосвідомість.

Впродовж 10 років педагогічний колектив ясел-садка №85 впроваджує екологічний напрямок у роботі. До спільного проєкту у дитячих групах були проведені тематичні заняття: діти познайомились з птахами, які залишаються на зимівлю у наших краях, зобразили їх на своїх малюнках.

«Ми спільно працюємо над тим, щоб привити любов до оточуючого, до всього живого у наших вихованців змалку. Тому і проводимо такі спільні акції», – розповіла вихователька-методистка Херсонського ясел-садка №85 Антоніна Гайворонська.

Виготовили годівнички для птахів батьки дошкільнят. Студенти педагогічного факультету теж прийшли на акцію зі своїми виробами. На заняттях з методики викладання «Основ природознавства» їм були запропоновані ескізи годівничок. 85-й дитсадок є базовим для педагогічного факультету. Протягом двох років у ньому пройшли практику 33 студенти.

«Педагогічний факультет здійснює науково-методичний супровід закладів дошкільної освіти, надає допомогу педагогам-практикам, консультує батьків, залучає студентів до активної практичної діяльності з дітьми. Робота у форматі спільної партнерської взаємодії і є запорукою успіху», – сказала доцентка кафедри педагогіки ХДУ Олена Анісімова.

Студенти разом з викладачами запропонували дитячому садку встановити таблички під кожним з дерев на території закладами з QR-кодами, за якими кожен охочий може більше дізнатись про їхні види.

«Це середовище, яке ми створюємо не лише для дітей, а й для батьків, які за допомоги QR-коду можуть дізнатись додаткову інформацію про види рослин і розповідати дітям. І під час прогулянок парком чи лісом розрізняти їх і вчити малюків», – прокоментувала викладачка педагогічного факультету Альона Бальоха.

Спільний екологічний проєкт мав продовження. У державному університеті відбувся семінар «Створення освітніх локальних екологічних мінісередовищ» за участі викладачів вишу та педагогів 85-го дитсадка.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН