Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Із зони ООС на Херсонщину повернулися військовослужбовці Нацгвардії

Із зони проведення операції об’єднаних сил до Херсона повернулися військовослужбовці Національної гвардії України. Зустрічали їх у військовій частині №3056 й кореспонденти Суспільного.

Після тримісячного відрядження до зони проведення операції об’єднаних сил нацгвардійці повертаються до постійного місця несення служби, говорить командир Сергій Вакуленко:

“Сьогодні ми зустрічали своїх військовослужбовців, які виконували бойові спеціальні завдання в зоні ООС і повернулися після тримісячного виконання завдань на місце постійної дислокації. Завдання виконувалися у складі ротної групи. У складі ротної групи військовослужбовці, які служать за контрактом. Військовослужбовців строкової служби у нас Національна гвардія не відправляє в зону проведення ООС”.

Біля частини квітами зустрічає свого чоловіка Тетяна Ярмак:

“Я прийшла зустріти свого коханого чоловіка. Купила йому квіти. Дуже довго чекала на нього, переживала. Безсонні ночі – це дуже складно! Він там три місяці був. Це вже його п’ята ротація, тому я постійно переймаюся, нервую”.

Військові шикуються. Командир вручає подяки та нагороди. Сергій Дементьєв служить більше 20 років. Весь цей час підтримує його дружина Антоніна Ренденко. Зустрічати чоловіка жінка приїхала з Миколаєва. Зізнається, що звикла до служби та відряджень:

“Я дуже ним пишаюся! У нас в квартирі є цілий стенд із його грамотами. Від початку мені було дуже складно: й істерики були, і сльози, і я готова була пішки йти за чоловіком і забирати його звідти. Але потроху я розуміла, що це потрібно для того, аби ми могли спокійно спати. Я його у всьому підтримую”.

Миколі Васильченку – 21 рік. Хлопець родом з Берислава. Закінчив медичний коледж і вирішив підписати контракт з Нацгвардією. Сьогодні повернувся із третього відрядження до зони проведення операції об’єднаних сил:

“Там які принципи? Принцип – максимально швидко надати допомогу і не нашкодити людині. Закінчивши медичний коледж, дізнався, що в цій частині є вільне місце медика, тому я прийшов сюди. Я – фельдшер за освітою, вибрав цю професію і прийшов служити. Я їжджу фельдшером ротної групи, лікую людей, роблю все для того, щоб особовий склад не хворів. А якщо вже захворів, то намагаюсь максимально швидко вилікувати та поставити на ноги. Ну і в деяких випадках замінюю, тобто виконую службовий обов’язок”.

Три роки тому контракт із Нацгвардією підписав Олександр Матвєєв. Чоловік говорить, що мав гарну роботу. Та якщо в країні йде війна, то треба її захищати:

“На службу я прийшов в 2017-му році за власним бажанням. На даний момент в мене закінчується третій рік контракту. Служити мені подобається. По-перше, дружній колектив – ми тут всі, як одна велика сім’я. Це в мене вже третє відрядження і, якщо треба буде, ще раз поїду. Коли все почалося в Україні, то вирішив, що треба захищати свою родину, свою країну, тому що крім нас це ніхто не зробить”.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/785811891869448/?t=0

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН