Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Таврійську створюються нові ОСББ

Мешканці дев’ятиповерхівки по вул. Франко, 10 провели збори з приводу створення ОСББ. До офіційної заяви про перехід до об’єднання співвласників будинку справа поки ще не дійшла, але тенденція намітилась.

Наразі, оформлюється відповідна документація для створення ОСББ по вул. Молодіжна, 33. До кінця року там повинні пройти передбачену законодавством процедуру і повністю відокремитися від «Таврійського ЖЕУ», яке є управителем житлового багатоквартирного фонду Таврійська.

Поступово мешканці багатоповерхівок починають розуміти переваги ОСББ. По меншій мірі, в Таврійську розмірковують про їх створення мешканці п’яти багатоповерхівок. Окрім Молодіжної, 33 та Франко, 10, це – ще три будинки по вул. Вокзальна.

23 жовтня голови діючих ОСББ Таврійська та зацікавленні в створені нових  об’єднань зустрічались з координатором в Херсонській області проекту Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень» (HOUSES) Есмою Умеровою. Під час зустрічі фахівець розповіла про переваги об’єднань співвласників багатоквартирного житла, про кроки, які необхідно пройти для цього, джерела фінансової допомоги, на яку можуть розраховувати мешканці ОСББ за чинним законодавством України та від донорів з Євросоюзу.  

На даний час в Таврійську діють 16 ОСББ.

сайт міста Таврійськ

 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН