Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школярка з Таврійська перемогла в обласному етапі конкурсу МАН

12 лютого в Херсонському державному університеті відбувся захист науково-дослідницьких робіт ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, у якому взяла участь учениця 10-А класу Таврійської школи №5 Катерина Плясецька.

Юна дослідниця разом зі своїм педагогічним керівником Світланою Плясецькою досліджували тему «Філософічність і фольклорні мотиви в збірці Анатолія Кичинського «Вполювання вітру» .

Анатолій Кичинський – універсальний митець, поет Херсонщини. Він однаково володіє фольклорними та пісенними інтонаціями, ліричністю, культурою класичного віршування, поетикою роздумів, а також – модерними прийомами й формами.

В своєму дослідженні десятикласниця торкнулася чи не найважливіших складових художнього світу поета – філософського та фольклорного контекстів в поезіях Анатолія Івановича, проаналізувавши його збірку «Вполювання вітру». Практична значущість її полягає в тому, що вона стане в пригодi учням, що вивчатимуть літературу Херсонщини, їх учителям i всiм, хто цiкавиться поезiєю володаря Шевченківської премії Анатолія Кичинського.

За результатами трьох етапів (написання контрольної роботи, заочне оцінювання наукової роботи та її захист) Катерина Плясецька зайняла ІІІ місце.

сайт міста Таврійськ

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН