Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні відреставрували планетарій

Херсонський платетарій знову заграв сяйвом небесних зорь! – пришвидшити оздоблювальні роботи космічної 3-D стелі допоміг Юрій Рожков, лідер Громадської платформи “Добро переможе”. Про це пишуть у соцмережах.

Він зазначив: “У Херсоні єдиний стаціонарний планетарій на Півдні України. Херсонським дітям пощастило. Фзіркового неба, сферичні анімаційні програми вони потім зберігають в пам’яті все життя! Я не міг залишитись осторонь. Адже планетарій потребував допомоги і тривалий час громада спільно збирала кошти благодійними сеансами.”
Протягом 9 місяців, щосуботи херсонці відвідували планетарій, беручи участь у благодійному проекті адміністрації. Таким чином, накопичувались кошти на якісне художнє оздоблення.

Ольга Храмцова, директор Херсонського планетарію ім. Ю. Гагаріна розповіла: “Ми запросили художника Олександра Теплякова. Роботи тривали. Але ми боялись не встигнути зібрати необхідну суму. Зараз готуємось до новорічної вистави. Зазвичай, на різдвяні свята багато відвідувачів. Але потім – затишшя. Вирішити фінансову проблему з оздобленням нам допоміг Юрій Рожков, єдиний меценат, який відгукнувся на прохання. 

За це величезна подяка від колективу. Адже ми всі розуміємо, що дітки до нас йдуть за казкою, магією. І тепер цього досягли разом: вражаючі космічні пригоди відвідала перша група!

По очах малечі ми зрозуміли, що досягли бажаного ефекту. Легкі туманності відбиваються у люмінесцентних фарбах через флуоресцентні промені.

Звучить складно, а виглядає неперевершено! І очі швидко звикають до такої зміни освітлення, одразу ж видно зорі. Це треба побачити! З

величезним задоволенням запрошуємо гостей у відновлену залу. Гарантуємо незабутні враження!”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН