Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській бібліотеці дітей вчать кіберграмотності

Вже минуло шістнадцять років з того часу, як вперше, у Херсонській обласній бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки стартувала та досі успішно реалізується програма «Кібершколярики». Її складовими аспектами є оволодіння молодшими школярами основними навичками роботи з персональним комп’ютером, розвиток пізнавальних здібностей учнів, формування алгоритмічного мислення, розвиток у дітей здібностей спостерігати, порівнювати, узагальнювати, виховання навичок розумової праці, формування вміння роботи над проектом. 

Багато шкіл нашого міста протягом цих років долучалися до реалізації цієї програми, але останні роки з бібліотекою ім.Дніпрової Чайки плідно працюють загальноосвітні навчальні заклади № 13, 14, 28, 32.

Цей навчальний рік не є винятком. Учні 3-х класів школи № 28 завітали до книгозбірні на перше заняття спочатку до відділу обслуговування учнів 1 – 4 класів, де, завдяки грі «Літературний калейдоскоп», малеча коротенько познайомилася з сучасними українськими письменниками та їх творами.

У відділі інтернет-послуг хлопчики і дівчата погралися в гру, яка допомогла дізнатися про основні та додаткові пристрої комп’ютера та відгадати загадки про перші обчислювальні пристрої.

За інформацією прес-служби ХОДА

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН