Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Педагоги і батьки учнів ШГП взяли участь у фокус-семінарі (Відео)

Про це повідомляє Херсонська обласна рада

Розпочалися осінні канікули. Для дітвори це час розваг і відпочинку, а для вчителів – нагода для професійного вдосконалення. Педагогічний колектив навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради використовує цю можливість з максимальною повнотою і вже кілька років поспіль залучає до проведення неформального професійного навчання фахівців Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки.

29 жовтня у приміщенні бібліотеки відбувся фокус-семінар «Дитина + Книга = Успіх» для педагогічного колективу і батьків учнів Школи гуманітарної праці. Ця традиційна жовтнева зустріч колективів двох закладів знову об’єднала освітян і бібліотекарів довкола теми дитячого читання/нечитання, сучасної дитячої книги, а також трендових напрямків у розвитку сучасної школи та бібліотеки.

Семінар відкрили керівники закладів – Анна Бардашевська, директор комунального закладу «Херсонська обласна бібліотека для дітей ім.Дніпрової Чайки» Херсонської обласної ради, заслужений працівник культури України, та Артем Кияновський, директор навчально-виховного комплексу «Школа гуманітарної праці» Херсонської обласної ради, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України.

Огляд актуальної соціології та рекомендаційних ресурсів «Чому і що потрібно читати дитині цифрової ери?» запропонувала учасникам семінару Наталія Попова, заступник директора з наукової роботи обласної дитячої книгозбірні. Особлива увага у огляді була приділена соціологічному дослідженню «Ukrainian Reading and Publishing Data», проведеному в 2018 році за підтримки Українського культурного фонду.

Особливий інтерес учасників семінару викликала прем’єра гри із циклу «Світові вершини Херсонщини» – «Арт-пасьянс. Давид Бурлюк», яку провела Ольга Крижановська, заступник директора з організації бібліотечного обслуговування бібліотеки ім.Дніпрової Чайки.

Продовжувалась робота паралельно у двох групах: учителі взяли участь у тренінгу «Медіакейс для педагога», який провела Ірина Срібна, завідуюча Інтернет-центром, а вихователі й батьки – у тренінгово-ігровій програмі «Медіагамотність у форматі 3Д: думаємо, діємо, дбаємо», підготовленій Іриною Ковач, завідуючою Медіа-центром Херсонської ОБД ім.Дніпрової Чайки.

Завершився семінар оглядом-презентацією «Книжкові прем’єри осені», у якому Юлія Чернієнко, головний бібліотекар відділу обслуговування учнів 5-9 класів, письменниця, ознайомила з новинками українського книговидання, адресованими читачам-підліткам.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН