Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській школі розробили авторський “Буквар”

Херсонська «Школа гуманітарної праці» поділилась досвідом навчання та виховання дошкільнят та початківців. В навчально-виховному комплексі відбувся обласний семінар для керівників та педагогів освітніх закладів області. Педагогічний колектив «Школи гуманітарної праці» познайомив з методиками навчання, які використовують у щоденній роботі, з умовами, в яких перебувають діти впродовж дня.

«Видно, що працюють для дітей. Мені дуже сподобався дошкільний заклад. Дуже цікаво підійшли до вирішення питань виховання, розвитку, навчання дітей від 3-ох років. Цікаво, що це є занурення, тобто діти перебувають тут повний день. І батьки зацікавлені в тому, щоб їхні діти навчались. Ще вразили учні початкових класів, вони не бояться, що дорослі прийшли до них на урок, поводяться природньо», – поділився враження керівник Горноставської загальноосвітньої школи Олег Яворський.

Керівник НВК «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський презентував гостям навчальні посібники, розроблені вчителями школи і свій авторський «Буквар». В підручнику для першачків передбачені різні рівні матеріалу: для тих, хто вже вміє читати, і для тих, хто тільки вивчає букви. Є розділ «Мандруємо Україною» зі світлинами різних куточків держави та рубрика, що знайомить з витворами мистецтва.

«Єдине, що може змінити людину, облагородити її, – це мистецтво. Тому пропоную вчителям внести у позакласну роботу знайомство з картинами, музикою, архітектурою. Це не так складно. У нас у школі діє театр, який допомагає дитині перебороти страх перед публічним виступом, розвиває в неї почуття прекрасного», – звернувся до учасників семінару Артем Кияновський.

Під час семінару гості побували на заняттях у дошкільнят, на уроках у 1 та 4 класах.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН