Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська «Школа гуманітарної праці» презентувала видання наукових робіт-переможців МАН

До 27-ої річниці створення навчального закладу вийшов друком «Часопис» «Homo Humanitarius». До збірника увійшли наукові роботи учнів, що перемогли у конкурсі Малої академії наук. Серед наукових інтересів школярів і педагогів – проблеми розвитку рекреаційних зон на Херсонщині, дослідження української та зарубіжної літератури, мовознавчі теми, фізика, фольклор.

Науковим редактором «Часопису» стала доцент кафедри світової літератури та культури Херсонського державного університету Наталія Неверович.

«У процесі цієї роботи діти подорослішали. Їхнє спілкування, ідеї, узагальнення, погляди на серйозні суспільні проблеми і дав той результат, якого ми прагнули. Діти стали відчувати себе членами суспільства, де їхнє слово, їхні думки є частиною життя. Це перше і неймовірне видання. Робота в Малій академії наук з формування наукового підходу у дітей продовжилась у випуску серйозних наукових статей», – сказала Наталія Неверович.

Наукова робота в «Школі гуманітарної праці» починається для учнів з 5 класу. Разом з вчителем школяр готує свою роботу і захищає її публічно. Переможці шкільного етапу беруть участь у конкурсі Малої академії наук. Щороку – це 10-15 учнів.

«Ми дуже хочемо, щоб діти були готові до конкурентної боротьби, в тому числі – і в науці. Ми виходимо з того, що наші учні не готуються до життя, а вже живуть, можуть працювати з керівником, написати наукову роботу і захистити її, а зараз – і отримати надруковану статтю. «Школа гуманітарної праці» вчить дітей тому, що роблять лише студенти вишів. І цілеспрямована щоденна робота учня і педагога дає гарні результати», – впевнений директор НВК «Школа гуманітарної праці» Артем Кияновський.

За рішенням ради навчального закладу і батьківського комітету, всі шкільні видання, методичні посібники, які розробляють педагоги, не продаються. Книги дарують книгозбірням міста, а також – гостям школи, які часто приїздять на семінари з області та зі всієї України.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН