Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Спеціалісти податкової порахували суми надходжень податку на прибуток

Протягом січня – серпня 2019 року юридичні особи Херсонщини спрямували до зведеного бюджету України 446,6 млн. грн. податку на прибуток. Надходження перевищили минулорічний показник на 48 відс. або  145,5 млн. гривень. Про це повідомляє прес-служба управління.

При цьому відрахування  до державного бюджету склали  397,3 млн. гривень. У свою чергу, місцеві бюджети Херсонщини отримали 49,3 млн. грн. податку на прибуток. Цей результат на 16,5 млн. грн. або в половину більше надходжень минулого року.

Нагадаємо: платники єдиного податку ІІІ групи (юридичні особи), які перевищили у податковому (звітному) періоді обсяг доходу 5 млн. грн., до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у подвійному розмірі ставок, визначених п. 293.3 ПКУ, а також зобов’язані перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених ПКУ.

Як визначено п. 293.3 ПКУ, відсоткова ставка єдиного податку для платників ІІІ групи встановлюється у розмірі:

3% доходу – у разі сплати ПДВ;

5% доходу – у разі включення ПДВ до складу єдиного податку.

Юрособи-«єдинники» після переходу на загальну систему сплачують податок на прибуток на підставі річної декларації  (як новостворені), який для них починається з дати переходу на загальну систему та закінчується 31 грудня такого року.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН