Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місцевий бюджет Херсонщини отримав понад 95 мільйонів гривень податку на нерухомість 

Упродовж січня – вересня 2021 року платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, перерахували до місцевого бюджету Херсонщини 95,1 млн гривень. Проти аналогічного періоду 2020 року сплачена сума податку зросла на 30,8 млн гривень або майже на 48 %. Про це повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Зауважимо, що із загальної суми перерахованого податку, 64,5 млн гривень – це внесок юридичних осіб. Решту коштів, а це 30,6 млн гривень, перерахували фізичні особи – власники нерухомості. При цьому і ті, й інші – з позитивною динамікою проти минулорічного показника.

Нагадуємо власникам нерухомого майна регіону, що граничний термін сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, сплинув у серпні поточного року. При цьому є громадяни, які (з певних причин) своєчасно не сплатили податкові зобов’язання із зазначених платежів.

Аби уникнути застосування додаткових фінансових санкцій (пені, штрафів) та заходів примусового стягнення боргів, передбачених нормами Податкового кодексу України, просимо якнайшвидше сплатити грошові зобов’язання.

Сплату податкових зобов’язань, які визначені податковими повідомленнями – рішеннями, можна здійснити через установи банків, поштові відділення та Електронний кабінет платника.

Пресслужба

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН