Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні колишніх військовослужбовців перевчатимуть на судноводіїв

У Херсоні двадцять два колишні військовослужбовці навчатимуться управляти маломірними суднами. Тримісячні курси проводять представники офісу НАТО.

Як розказав виконавчий партнер проектів НАТО в Україні Володимир Лукічов, цього року  на Херсонщині заплановано  пере підготовити 50 військовослужбовців, котрі в запасі останні три роки. Зараз набрано групу з підготовки водіїв маломірних суден.

“Це дуже затребувана спеціальність на Херсонщині. І відповідно до заявок командування гарнізону та місцевої влади, ми організували підготовку за напрямком – судноводіння. На ринку праці це дуже затребувана професія. Наші випускники зможуть працевлаштуватись у водній поліції, рибній інспекції, в портах і на інших підприємствах, де є морські перевезення. Вони отримають сертифікат про закінчення курсів перепідготовки за напрямком  судноводіння маломірних суден чотирьох категорій: до 6 метрів, до 24 метрів, на внутрішніх шляхах України і у прибережних морських районах”, – розповів виконавчий партнер проектів НАТО в Україні в південному регіоні Володимир Лукічов.

Курси триватимуть три місяці, 350 годин. Навчання проводять представники Морського консалтингового центру. Паралельно з основними предметами, слухачі вивчатимуть англійську морську термінологію, законодавство, використання комп’ютерну грамоту в роботі. Останні два тижні – це практика. Планується, що в листопаді відкриється ще одна група. 

“Пройшли не один десяток військових пенсіонерів, які отримали відповідні сертифікати по різних профільних спеціальностях, і потім змогли знайти себе у цивільному житті”, – каже військовий комісар Херсонського обласного військового комісаріату Ігор Буднік.

Слухачі курсів не стали на камеру нічого коментувати до початку занять. Володимир Лукічов розказав, що курси за програмою НАТО з соціальної адаптації військовослужбовців, працюють у 60 містах України. Планується, що в листопаді у Херсоні відкриється ще одна група з перепідготовки колишніх військовослужбовців, пише UA: Херсон.

https://www.facebook.com/suspilne.kherson/videos/239765203636919/?t=0

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН