Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні діти разом з військовими виготовляли вітальні листівки

Перед Міжнародним жіночим днем до Херсонського обласного госпіталю інвалідів та ветеранів війни завітали діти з колективу “Янголи добра”.

Разом з гостями військові виготовляли подарунки своїм жінкам. Розказує керівниця дитячого творчого колективу “Янголи добра” Марина Колокот:

“На державні свята ми приходимо у обласний шпиталь не просто з привітаннями, а ми завжди долучаємо хлопців, які тут проходять реабілітацію, наших військових до спільних таких майстеркласів. Напередодні 8-го березня ми також сюди завітали і також це не перший рік. Знаєте, хочеться сказати, що за цими мужніми, неймовірними чоловіками завжди є жінка. Жінка, яка їх виховала, жінка, яка надихала – це мама, це кохана, це дочка. І от нам би дуже хотілося, щоб хлопчики у такий своєрідний спосіб висловили подяку своїм найулюбленішим жінкам”.

Перед майстеркласом із виготовлення листівок та розмальовування печива діти виступили перед військовими. Морський піхотинець Дмитро Танцюра лікується в шпиталі з 2017-го року. В нього травма спини, говорить чоловік:

“Дітки завжди приходять нам допомагати. Вони ж нам більше допомагають, ніж ми їм. Емоції гарні. І додати нічого. А за такі віршики дуже їм дякуємо! Ці емоції – вони лишаються на весь день, на роки лишаються емоції такі. Пам’ять буде і в нас, і у них”.

Геннадій Єгоров з Великої Лепетихи розповідає, що діти приходять до них щочетверга:

“Просто дитинство згадуєш своє, яке було, і дивишся, яке воно тепер в цих дітей. Дітям у радість ці подарунки робити, для їхніх мам”.

Психологиня шпиталю Емілія Хутковська говорить, що такі зустрічі позитивно впливають як на дітей, так і на ветеранів:

“Щороку дітки до нас приходять з НВК №48 для того, щоб хлопці зробили такі своїми руками чи то можуть бути сердечка їстівні, чи якісь прянички інші. Вони розмальовують їх і дарують потім їх своїм жінкам, коханим тощо. Ми співпрацюємо і дуже часто в нас такі зустрічі. Знаєте, ніби один одного лікують. Діти допомагають лікувати, хлопці переключають свою увагу з їх хвороб, зі свого стану на гарну творчу роботу, арттерапію”.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН