Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лавреньовка – сучасний простір для дозвілля, навчання та розвитку

Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б.А. Лавреньова – сучасний простір для дозвілля, навчання та розвитку. Щодня працівники бібліотеки вражають своїх відвідувачів різноманітними заходами.

Зокрема, до Дня фізичної культури та спорту бібліотека підготувала для дівочого клубу «Камея» не лише розповідь про найвизначніших українських спортсменів, а й спорт-тайм. Разом з досвідченим тренером Олексієм Романюком дівчата спробували виконати вправи з фітнесу, а також отримали безцінні поради щодо корисного харчування та фізичного навантаження.

З нагоди 75-річчя заснування КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» та 65-річчя навчально-методичної лабораторії технологій Лавреньовка презентувала фотопроект «Берегині рукотворних див», розроблений спільно з навчальним закладом. Участь у ньому взяли дванадцять провідних педагогів-технологів Херсона та Херсонської області. Кожна з майстринь, що вкладають у навчання школярів не тільки професійну майстерність, а й любов до декоративно-ужиткового мистецтва, представили авторський рукотворний виріб, який відображає одну з її пріоритетних технік рукоділля.

Долучилися фахівці бібліотеки і до V Всеукраїнської науково-практичної конференції, присвяченій вищезазначеним ювілейним датам. Завідувач відділу мистецтв Юлія Калмикова виступила з доповіддю про освітні та культурні проекти бібліотеки. А Валентина Моісеєва, автор та фотограф проекту «Берегині рукотворних див» розповіла про хід обласної національно-патріотичної акції «Ми – українці», складовою якої став фотопроект.

Активну участь Лавреньовка взяла і в святкуванні Дня міста Херсона. Книгозбірня розгорнула «Бібліотечне містечко» у рамках фестивалю «Велика Корабельна родина» в парку Шуменський. Гостям свята була запропонована виставка «Книжкова торбина для всієї родини», бібліопікник «Невідомий, відомий Херсон», майстер-класи «Паперові вітрила» та «Херсонський кавунчик».

У «Бібліотечному містечку» серед Шуменського парку всі отримали гарний настрій та задоволення від чудової атмосфери свята, а бібліотека завжди чекає своїх читачів у гості!

Херсонська обласна рада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН