Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Віртуальна подорож артоб’єктами Херсона: новий проєкт юнацької бібліотеки

В Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва імені Бориса Лавреньова під час карантину започаткували низку онлайн-проєктів. Один із них розповідає про пам»ятники та артоб’єкти Херсона. Як виникла ідея створення онлайн-подорожей та про що розповідає проєкт – про це Суспільному розповіли співробітниці книгозбірні.

Вікторія Лобзова, директорка Херсонської обласної бібліотеки для юнацтва імені Бориса Лавреньова коментує:

“Всі бібліотекарі зараз акумулюють свою роботу в онлайні. Тому з”являються нові проєкти, деякі – продовжуємо. Цей проєк, точніше його ідея, виник ще минулого року. Проте коли оголосили карантин ми думали :ну що таке ми можемо пропонувати своїм користувачам у соцмережах. Ми подумали і вирішили, що є у нас такий дуже гарний проєкт і працівники нашого бібліографічного відділу пропонують користувачам подивитися цікаву віртуальну екскурсію артоб’єктами Херсона”.

Завідувачка інформаційно – бібліографічного відділу бібліотеки для юнацтва – Наталя Попова розповіла, що артоб’єкти розшукувала сама, а потім збирала про них цікаву інформацію в інтернеті.

“Я декілька районів об’їхала в Херсоні. Була і в Таврійському мікрорайоні, і в старому центрі міста. Мені дуже сподобалися там різні такі цікавинки. Наприклад, на вулиці Суворова там декілька велосипедів. Ви пам”ятаєте раніше? Це декулька років тому. В центрі міста в Потьомкінському сквері – алея закоханих. На ній багато об’єктів. І останню краплю в моїй ідеї, все ж таки запустити цей проєкт, поставили цікаві такі фігури тваринок – це вулиця Полякова. Дитячий садок там знаходиться на цій вулиці”.

На власній сторінці у Facebook фахівці книгозбірні планують розказати про 70 цікавих локацій: з них 40 – це артоб’єкти, решта – мурали. За два тижні існування проєкту розповіли про 13 об’єктів.

“Мені особисто подобаються вони кожний по-своєму. Але особливо фігури Сергія Дяченка, художника із Білозерки. Вони такі цікаві і великі за зростом. От , наприклад, динозавр – 2 мерти висотою, і 3 довжиною. Дон Кіхот такий цікавий. А в Таврійському мікрорайоні там де “Плаза” знаходиться стоять дві фігури закохані: хлопець гітарист, а дівчина тримає троянду”,- розповідає Наталя Попова.

За словами Наталі Попової, подібних онлайн – проєктів немає в Україні. А інтернет – статтями про роботи херсонських художників, які працюють у різних техніках, цікавляться не тільки херсонці.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН