Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні тривають підготовчі роботи до опалювального сезону

Добрий господар знає: літо зиму годує, тому перед початком опалювального сезону подробицями літньої ремонтної кампанії, а також майбутніми планами поділився новий керівник Херсонської ТЕЦ – Олександр Рововий.

– Олександре Степановичу, закономірне питання: наскільки станція готова до початку опалювального сезону?

– Власне кажучи, роботи на мережах та основному обладнанні було розпочато ще у квітні. До капітального ремонту було виведено турбоагрегат № 4, розпочато роботи на мережах. Станом на сьогодні, нам вдалось замінити 75% аварійних трубопроводів, також проводиться робота із заміни та ремонту засувок, компенсаторів та елеваторних вузлів.

Минулого року через відсутність газових номінацій запуск станції був дуже проблемним. Чого чекати у майбутньому ОЗП?

– Рівень розрахунків за спожитий природний газ на нашому підприємстві складає 79%. Ми звернулись з листами до Фонду державного майна України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, а також до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово – комунального господарства з проханням інформувати КМУ прийняти постанову щодо встановлення рівня розрахунків за природний газ «не нижче 78%». У такому випадку, підприємство гарантовано отримає газові ліміти (номінації).

– Уже декілька років обговорюється питання відключення споживачів «Старого центру» від мереж ТЕЦ. Що ви можете про це сказати?
– Цей опалювальний період буде останнім для цих споживачів. Наше підприємство спільно з міською владою розробили та вводять у дію програму переводу цієї частини абонентів на автономне опалення. Жителям цих будинків необхідно звернутись з заявою до міської міжвідомчої комісії з питань відключення від централізованого опалення за дозволом на встановлення індивідуального джерела опалення за рахунок коштів міського бюджету.
Ми говорили про борги ТЕЦ за газ. Як складається ситуація з рівнем розрахунків за надане теплопостачання?

На жаль, борги наших абонентів сягнули відмітки в 126 млн. грн. Тільки у минулому опалювальному сезоні заборгованість населення склала 46 млн. грн. Хочеться звернутись до наших споживачів: сплатіть заборгованість за спожите тепло. Тому що відсутність боргів перед теплопостачальною організацією – це:
– своєчасне отримання газових номінацій підприємством;
– стабільна робота підприємства у осінньо – зимовий період;
– здоров’я Ваших дітей та тепло у Ваших квартирах.

Матеріал надано прес-службою Херсонської ТЕЦ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН