Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

СБУ викрила ще двох колаборантів на Херсонщині

Так, за матеріалами СБУ підозру у колабораційній діяльності отримала мешканка села Борозенське Бериславського району. Жінка з перших днів захоплення збройними силами рф території Бериславщини підтримала ворога і добровільно погодилась на співпрацю.

Вона обійняла посаду так званої «главы Борозенского сельского совета военно-гражданской администрации Бериславского района Херсонской области».
Своїми діями на посаді «голови» зрадниця сприяла становленню окупаційної влади на території району. Вирішувала питання щодо виплати пенсій за законодавством рф та грошової «допомоги» у російських рублях. Від місцевих підприємців вимагала здійснити перехід на систему реєстрації та оподаткування держави-агресора. Колаборантка активно агітувала місцеве населення до участі у незаконному референдумі рф.
Оперативниками також встановлено факт співпраці з ворогом з боку заступника керівника управління освіти, культури, молоді та спорту Білозерської селищної ради.
«Освітянин», заручившись підтримкою представників держави-агресора та місцевих колаборантів, перейшов на бік окупантів та добровільно погодився обійняти посаду у незаконному органі влади «военно-гражданской администрации Белозерской поселковой территориальной громады Херсонського района Херсонской области».
Фейковий «начальник отдела образования» виконував накази та розпорядження окупаційного «министерства образования и науки Херсонской области» – він активно впроваджував стандарти освіти держави-агресора та пропонував директорам навчальних закладів громади переходити на бік окупантів і співпрацювати.
Обом зрадникам СБУ повідомила про підозру у колабораційній діяльності за ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Наразі підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території півдня України, переховуються від правосуддя. Цих двох, як і інших зрадників, чекає покарання. СБУ проводить комплексні заходи для притягнення усіх винних до відповідальності за злочини проти України.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури та Олешківської окружної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН