Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Екологічний податок Херсонщини: під кутом зору податківців

Вчора в.о. начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Наталія Невдах провела виїзну робочу зустріч із представниками сільгосптоваровиробників Каланчацького району у галузі вирощування рису.

Спеціалісти податкової служби області підготували детальний аналіз показників податкових декларацій з екологічного податку за I півріччя п. р., відповідності обсягів  води, скинутих у поверхневі водні об’єкти, які обраховуються для сплати екоподатку, обсягам використаної води. Зокрема, під час співбесіди з аграріями були  порушені питання щодо сплати платниками єдиного податку четвертої групи спрощеної системи оподаткування таких податків, як ПДВ, плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

У форматі професійної розмови учасники зустрічі обговорили технологічні процеси вирощування рису, які потребують великих обсягів води та повертаються до таврійських природних водойм непродуктивними технологічними скидами, та резерви додаткових надходжень екологічного податку.       

Податківці області та суб’єкти господарювання були одностайні у думці, що турбота про навколишнє середовище, відповідно належне фінансування заходів природоохоронного характеру з бюджету – показник рівня розвитку суспільства, а сплачений екологічний податок – основне джерело фінансування  програм з охорони довкілля Херсонщини.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН