Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Майже 7,5 тисяч дітей в області забезпечуються комфортним підвезенням до навчальних закладів

Питання забезпечення навчальних закладів області шкільними автобусами обговорили 2 серпня під час селекторної ради, яка відбулась під керівництвом голови облдержадміністрації Юрія Гусєва.

Директор Департаменту освіти, науки та молоді ОДА Євген Криницький повідомив, що у 2018/19 навчальному році до закладів освіти перевозилося 7,5 тис дітей, або 100% від кількості дітей, що проживають за межами пішохідної доступності. Перевезення дітей забезпечувалося 189 шкільними автобусами.

На сьогодні у рамках реформи освіти здійснюється оптимізація навчальних закладів, що формує у свою чергу потребу у нових автобусів для перевезення учнів.

На даний час є потреба у шкільних автобусах для перевезення дітей існує в Асканія–Нова, Любимівській, Іванівській, Каланчацькій та інших ОТГ та районах. В окремих районах частина транспортних засобів потребує оновлення.

Для забезпечення підвозу до шкіл районів області заплановано закупити транспортні засоби на умовах співфінансування за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам та субвенції на розвиток інфраструктури громад.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН