Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Триває підготовка об`єктів ЖКГ та соціальної сфери до опалювального сезону 2019-20 років

Про це йшла мова під час сьогоднішнього засідання колегії облдержадміністрації.

Так, за словами заступника директора Департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ОДА Віктора Рассолова згідно з вимогами Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України підготовка об’єктів станом на15 липня поточного року повинна складати 50%.

«Здійснюючи моніторинг виконання заходів, станом на 15 липня в середньому по області готовність об’єктів житлово-комунального господарства та закладів соціальної сфери відповідає вимогам Мінрегіону і становить 50%», –наголосив Віктор Рассолов.

Особлива увага приділяється підготовці об’єктів життєзабезпечення міста Херсона до роботи в опалювальному сезоні, одним з яких є АТ «Херсонська ТЕЦ». Через зношування теплових мереж підприємство має найбільші втрати теплоенергії.

Тимчасово здійснюючий повноваження генерального директора АТ «Херсонська ТЕЦ» Віктор Судак поінформував, що ступінь зношування теплових мереж на теплоелектроцентралі складає 115,3 км або 85 %. З цієї причини АТ «Херсонська ТЕЦ» має найбільші втрати теплової енергії. За 2018 рік вони склали 110,03 тис Гкал, (37,85%). У грошовому еквіваленті  це складає 167,6 млн грн. За інформацією підприємства орієнтовна сума коштів на заміну аварійних теплових мереж становить 61,4 млн грн.

На сьогодні залишаються відкриті питання щодо передачі цілісного майнового комплексу АТ «Херсонська ТЕЦ» у комунальну власність міста Херсона та  надання тимчасової підтримки підприємству на проведення реконструкції та модернізації обладнання, теплових мереж  у відповідності до постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2018 року №324 виробникам, що здійснюють комбіноване виробництво електричної і теплової енергії на теплоелектроцентралях.

З метою покращення техніко-економічної діяльності АТ «Херсонська ТЕЦ» обласна державна адміністрація звернулася до Асоціації «Укртеплоелектроцентраль» («УкрТЕЦ») як до органу, який здійснює захист та відстоює інтереси підприємств галузі, розробити пропозиції спрямовані на вирішення проблемних питань.  

Як результат, Президентом Асоціації «УкрТЕЦ» Юрієм Улітічем направлено листи до центральних органів виконавчої влади з приводу внесення змін до Закону України «Про ринок електричної енергії» в частині відтермінування роботи теплоелектроцентралей в новому ринку електричної енергії до 01 червня 2020 року з метою недопущення припинення роботи ТЕЦ та її банкрутства і тим самим продовжувати забезпечити централізованим теплопостачанням споживачів.

«Наша задача – створити належні умови для виконання першочергових заходів і забезпечити стале проходження наступного опалювального сезону. На території області він повинен розпочатися вчасно. Для отримання номінацій на природний газ необхідно на місцях забезпечити своєчасне проведення розрахунків за спожитий природний газ підприємствами теплопостачання, а також закладами, які використовують природний газ для опалення», – звернув увагу присутніх голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН