Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Сільський зелений туризм на Херсонщині продовжують розвивати

25 липня 2019 року спеціалістом відділу культури і туризму було здійснено навчальний візит до Голопристанської об’єднаної територіальної громади, в рамках програми «Маршрути успіхів» на тему: «Організація сільського зеленого туризму в громадах як основа місцевого економічного розвитку».
Початком робочої зустрічі, для представників ОТГ Херсонської області, була зустріч з міським головою та екскурсія «візитною карткою» Голої Пристані – набережною, яка є центром культурно-мистецьких заходів, фестивалів міста з центральною альтанкою, аркою зі сходами, скульптурними композиціями та капличкою Святого Миколи Угодника – захисника всіх подорожуючих, мореплавців.

Далі, учасники навчального візиту прибули до Садиби зеленого туризму «Чайка», де відбулася зустріч з головою спілки сприяння розвитку зеленого туризму Голопристанського району, головою кооперативу «Зелені хутори Таврії» Долинко Олександром Володимировичем та оглядова екскурсія садибою. Для представників громад області проведено навчальний семінар, метою якого було інформування людей про перспективи розвитку підприємництва в регіоні, можливість організації та забезпечення діяльності садиб сільського зеленого туризму, забезпечення кооперацій між садибами зеленого туризму та змістовне наповнення атракційної частини діяльності садиб.

В ході семінару присутні отримали вичерпну інформацію від Долинка Олександра Володимировича, який понад 25 років займається власним бізнесом. Він запевнив, що саме сільський зелений туризм відноситься до одного з пріоритетних напрямків розвитку регіону і базується на ефективному використанні власних та запозичених туристичних ресурсів.

А саме, було обговорено нормативно-правову базу, що регулює сферу сільського зеленого туризму, інструменти місцевого економічного розвитку. Обговорено українську практику організації об’єктів зеленого туризму, форми її реєстрації, статути, принципи взаємодії між учасниками. Долинком О.В. була надана інформація про Спілку сприяння сільського зеленого туризму – форми взаємодії з державою та іншими учасниками. І на завершення семінару, голова кооперативу «Зелені хутори Таврії» розповів про інформаційне забезпечення об’єктів зеленого туризму, а саме про ведення звітності, організація комунікацій, зворотній зв’язок та поділився власним досвідом як розпочати будувати бізнес у сфері зеленого туризму на прикладі «Зелених хуторів Таврії».

На закінчення навчального візиту відбулася екскурсія до садиби зеленого туризму «Зелені хутори Таврії», де на практиці закріпили отриману інформацію. За давньою українською традицією зустрічали відвідувачів свіжоспеченим хлібом-сіллю екскурсоводи садиби. Ознайомилися з прикладами організації роботи майстер-класів: гончарства, гутництва, відвідали тематичні майстерні: хутір здоров’я, художній хутір, рибальський хутір, хутір коваля.

В результаті навчального візиту представники ОТГ мали на меті заохотити мешканців своїх громад до створення на своїх територіях садиб та баз зеленого туризму. Адже, саме сільський зелений туризм відноситься до одного з пріоритетних напрямків розвитку на Херсонщині, повідомляє відділ культури і туризму Новокаховської міської ради

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН