Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нові автомобілі «швидкої» отримали громади Каховського та Горностаївського районів

Сьогодні, 22 липня, з роботою КЗ «Обласному територіальному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Херсонської обласної ради ознайомився голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв.
Разом із директором Департаменту охорони здоров`я ОДА Віктором Короленком та головним лікарем КЗ ОТЦЕМД Юрієм Бовкуном оглянули комунальний заклад, завітали до диспетчерської Центру, поспілкувалися з працівниками.

З жовтня 2015 року на базі Центру введено в дію центральну оперативну диспетчерську, до якої з лютого 2016 року засобами електронного зв’язку оперативно залучені всі бригади підрозділів ОТЦЕМД та медицини катастроф Херсонської області. Центральна оперативна диспетчерська приймає виклики екстреної медичної допомоги за єдиним телефонним номером «103» та щоденно центральна оперативна диспетчерська приймає більше 1000 звернень.

Керівники обговорили з головою облдержадміністрації Юрієм Гусєвим також шляхи вирішення питання реконструкції будівлі обласного Центру, адже він розміщений у старому будинку. Директор Департаменту охорони здоров`я ОДА Віктор Короленко взяв під особистий контроль вирішення даного питання і підготує необхідні пропозиції шляхів вирішення.

Крім того, очільник області взяв участь у передачі  двох сучасних автомобілів екстреної медичної допомоги, які придбав Фонд Ріната Ахметова.
Завдяки цим автомобілям, які обладнані за найкращими європейськими стандартами, ще більша кількість пацієнтів вчасно отримуватиме якісну медичну допомогу.

«Медичне забезпечення є важливою складовою в покращенні життя людей. Передані автомобілі працюватимуть у системі екстреної медичної допомоги Горностаївського й Каховського районів. Херсонщина повинна стати флагманом розвитку інфраструктури для всієї України, а тому необхідно, в першу чергу, займатися покращенням саме соціальної та медичної сфер життя», – зазначив Юрій Гусєв.

Головний лікар КЗ «Обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Юрій Бовкун поінформував, що це перша партія автівок екстреної медичної допомоги для регіонів України, очікується чергове отримання машин. Автомобілі «швидкої» типу «Б» – реанімобілі, призначені й обладнані для транспортування пацієнтів з різними травмами та у важкому стані, а також здійснення ускладненого догляду та нагляду за ними.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський під час форуму «Діалог бізнесу та влади», який відбувся у Києві 20 червня, закликав великий бізнес допомагати у розв’язанні соціальних проблем. Зокрема, він повідомив, що кошти великого бізнесу будуть вкладатися у медицину та у відновлення інфраструктури Донбасу. Так, у рамках домовленостей з Рінатом Ахметовим його Фонд закупив 200 автомобілів «швидкої» допомоги для українських лікарень.

сайт Херсонської ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН