Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У центрі Херсона продовжує руйнуватися історична пам’ятка

Про це на Фейсбуці пише Лариса Польська:

– Саме час поставити таке гостре питання до М.Поплавського – як можна було придбати архітектурну історичну пам’ятку Херсона (цікаво теж за чиє сприяння?) й так безсовісно її занедбати?!!

Будинок побудований ще XIX столітті й належав Петру Івановичу Соколову — гласному Міської Думи й людині, яка дуже любила своє місто. Будинок історики називають у числі 5-ти найцінніших в Херсоні (читай – https://kherson.vibirai.ru/…/arhivajnoe_nasledie_5_pamyatni… )

Абсолютно впевнена, що інвестиційний договір містить зобов’язання інвестора (читай М.Поплавського) здійснити капітальний ремонт будинку зі збереженням історичного вигляду фасаду. Скільки працював факультет “кулька” Поплавського , ми ремонту не побачили, у 2015 році факультет було позбавлено ліцензії й … відтоді будинок руйнується остаточно. Ви бачили, як він зараз виглядає?

Поплавський виставив його на продаж. А МИ, ГРОМАДА і ВЛАДА Херсона, такі беззубі, що не можемо повертути архітектурну перлину до своєї власності на підставі невиконанного інвестиційного договору???!!! А ще мені цікаво було б порівняти – за яку суму Поплавський купив будинок й за яку наразі продає?

Може б відповідна комісія депутатська (міська чи обласна) у чиїй власності був будинок, цим занялась би? А то до ваших виборчих перегонів залишився рік. НУ ЗРОБІТЬ ХОЧ ЩОСЬ КОРИСНОГО , якщо не можете пролобіювати реставрацію інших пам”яток…

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН