Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рух автобусів у Новій Каховці можна буде відстежувати за супутником

Кожен пасажир зможе дізнаватися про час прибуття будь-якої міської маршрутки онлайн.

Скористатися безоплатним мобільним додатком для відстежування місцезнаходження і фактичного часу прибуття автобусів на зупинках Нової Каховки вже найближчим часом зможуть місцеві жителі. Міськрада вирішила запровадити систему GPS-моніторингу на місцевому транспорті, що дозволить не лише створити більше зручностей для пасажирів, а й допоможе перевізникам відстежувати стан обслуговування маршрутів, дотримання водіями розкладів руху і оптимізувати логістику своїх транспортних засобів.

Для цього на останній сесії міськради була прийнята “Програма вдосконалення системи контролю пасажирського автобусного транспорту в м. Нова Каховка на 2019-2020 роки”. На неї передбачено виділити з місцевого бюджету 80 тисяч гривень. За ці кошти планують встановити радіотермінали, змонтувати і підключити до супутникового зв’язку транспортні засоби.

Досі тут, як визнає начальниця відділу галузей економіки Новокаховської міськради Тетяна Мандебура, залишається серйозною проблемою недотримання графіків руху автобусів на міських і позаміських маршрутах. Нерідко виникають ситуації, коли жителі Таврійська або Дніпрян не можуть виїхати до Нової Каховки або ж змушені довгий час чекати автобусів чи користуватися послугами таксі й нелегальних перевізників. 

За її словами, в першу чергу до системи супутникового мониторингу планується підключити автобуси пасажирського комунального підприємства “Автоцентр” і приватного підприємця Віталія Перетятька. В подальшому до неї можуть підключити шкільні автобуси і транспорт інших комунальних підприємств. 

Крім того, запровадження єдиної міської системи управління і супутникового мониторингу пасажирського транспорту передбачає облаштування сучасних павільйонів на зупинках громадського транспорту з автоматизованими табло інформування часу прибуття автобусів і системами відеоспостереження, WI-FI доступом до інтернету і USB-порталами для безоплатної підзарядки мобільних телефонів.

Олег БАТУРІН.

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН