Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Старт – у Дніпрі, фініш – в Одесі: регата «Козацький шлях 2019» завітала до Херсонщини

Десятки яхт з різних куточків України беруть участь у масштабних змаганнях, долаючи півтисячі кілометрів, перебуваючи сім діб у дорозі.

Мандри IV Всеукраїнського спортивно-патріотичного фестивалю «Козацький шлях 2019» присвячені Дню Конституції України, Дню Військово-Морських Сил ЗСУ та вшануванню воїнів і ветеранів АТО.

Цю грандіозну подорож місцями козацької слави проводить громадська організація ТО «Золота Паланка» Війська Запорозького низового спільно з яхтсменами України.

За словами організаторів, цьогоріч регата вийшла за межі Дніпра і зібрала десятки яхт, які не просто подорожуватимуть, а й змагатимуться на швидкість.

Яхтсмени долають відстань у півтисячі кілометрів по Дніпру, Дніпро-Бузькому лиману та Чорному морю.

Перегони розбиті на шість етапів. У кожному визначатимуть трійку найкращих і вручатимуть їм вимпели.

Регата відшвартувалася від фестивального причалу м. Дніпра 30 червня. Далі спортивний шлях пролягав через Запоріжжя, Нікополь, Каховку, Херсон. Фінальний 60-кілометровий ривок – від Очакова, а підсумують змагання і назвуть імена переможців 09 липня в Одесі.

Яхтсмени подорожують історичними шляхами запорожців, зустрічаються із козаками сучасності, відвідають чорноморські військово-морські бази.

До Херсонщини, у складі 16 крейсерських яхт, «Козацький шлях 2019» прибув 03 липня. У с. Республиканець, учасники регати вшанували пам’ять отаманів Івана Сірка та Костянтина Гордієнка. Вже 04 липня вирушили до м. Берислав та м. Каховка.

05 липня, регату-фестиваль у складі 11 яхт на міській набережній зустрічали у Херсоні.

Учасники зустрічі вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих патріотів України – українських козаків, воїнів-інтернаціоналістів, земляків, які загинули в ході проведення антитерористичної операції на Сході України, захищаючи її державну цілісність.

Яхтсмени подякували присутнім за гостинність та вже наступного дня 06 липня вирушать до м. Гола Пристань. Там вони відвідають фестиваль «Купальські Зорі», а далі рушать по каналу Рвач до с. Кізомис.

Після виходу у Дніпро-Бузький лиман вітрильники регати “Козацький шлях – 2019” прямуватимуть у м. Очаків. Тут вони зустрінуться з юними яхтсменами, екскурсією відвідають Кінбурську Косу та завітають на могилу отамана Сидора Білого.

Фініш, парад учасників та закриття регати відбудеться в яхт-клубі «Отрада» у м. Одеса.

прес-служба ХОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН