Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На чорноморському узбережжі Херсонщини з’являються протимедузні сітки

На морських узбережжях Херсонщини аншлаг – десятки тисяч відпочивальників. Погода сприяє: висока температура повітря, вода прогрівається вище 27 градусів. Купайся – не хочу. Єдине, що бентежить відпочивальників, які приїхали не на день-два, це перспектива швидкої появи «морських окупантів» — медуз. Желоподібні і дуже не приємні на дотик істоти, як правило, в морі з’являються вже в кінці червня. І з кожним днем їх все більшає. Так, минулоріч, Чорне море рясніло медузами аж до середини вересня, дошкуляючи любителям оксамитового сезону.

А от де цьогоріч медуз не буде, так це пляж спортивно-оздоровчого центру «Прибережний» у Лазурному. Днями на своїй частині узбережжя заклад встановив спеціальну сітку, яка затримуватиме не тільки слизьких морських істот, а й водорості.

Довжина спеціального бар’єра —  200 метрів, саме така протяжність зони для купання дітей.

«Сітка зроблена із пластика і здатна затримати тільки медуз і водорості, не завдаючи шкоди екосистемі. А дітям купатися комфортно, – розповів директор спортивно-оздоровчого центру «Прибережний» Ігор Панфьоров.

Протимедузних сіток на Херсонщини поки що лише дві. Минулоріч такий засіб захисту встановили на морському узбережжі в с. Хорли.

Марина САВЧЕНКО

Новий день

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН