Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Повернуся після 40, – Олександр Караваєв

Олександр Караваєв – український футболіст, півзахисник збірної України та луганської «Зорі». 19 червня футболіст провів майстер-клас для юних футболістів Херсонщини. Журналіст видання “Український південь”   поспілкувалась з Олександром Караваєвим.

Які відчуття в рідному місті?

– Для мене це настільки ж важливо, як грати за збірну України, тому що це честь і гордість – повертатися в своє рідне місто і бачити, як дітлахи тренуються, тим більше в таких умовах. У мене таких умов не було, тому я радію, що зараз у дітей є можливість тренуватися на таких полях, є м’ячі і форма. Це великий крок вперед, аби в майбутньому діти ставали футболістами.

Як почуваєтеся сьогодні?

– Дивовижно. Я бачу щасливі обличчя, хоча сам був таким самим і так само мріяв, аби хтось приїхав і щось показав. Для мене головне, що у дітей на обличчях є радість і посмішка.

А яку школу ви закінчили і в яких умовах тренувалися?

– Я закінчив ДЮКФП №5, тренувався в залі, на піску або каменях, адже в нас не було таких покриттів. Це великий прогрес, адже для дітей зараз створені такі умови.

Чому ви вирішили зайнятися футболом? Що стало поштовхом?

– Було зроблено дуже багато кроків до початку футбольної кар’єри. Скрізь говорили, що є здібності і їх потрібно розвивати. Тому це відбувалося поступово.

Що ви можете побажати малечі?

– Найголовніше – не зупинятися на шляху до досягнення мети і ніколи не опускати руки. В житті буде багато перешкод, іноді тобі буде хотітися зупинитися, але цього не можна робити.

– Яка ваша кар’єрна мрія? Повернетеся в Херсон?

– Звичайно ж повернуся, це моє рідне місто. Але це вже після 40. Хотілося б зіграти в чемпіонаті, а далі – як буде.

Марина Азізова

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН