Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Як бібліотека Гончара на морському фестивалі дивувала

15 червня в обласному центрі пройшов I Херсонський морський фестиваль імені Джона Пола Джонса. Масштабний захід мав метою нагадати всім славні річкові та морські традиції Херсона.

Бібліотека ім. О.Гончара, звичайно, активно взяла участь у такому багатообіцяючому починанні.

З самого ранку плідно працював прес-центр Фестивалю, до роботи якого долучилися співробітники Регіонального інформаційного центру нашої книгозбірні.

А велику бібліотечну локацію «Острів Neverland капітана Крюка» відвідало багато херсонських родин з дітками.

Адже тільки тут був справжній пірат, з яким можна повеселитися, пограти в шахи та шашки, сфотографуватися. І навіть взяти автографа, якого славнозвісний капітан залишав на морських орігамі, зроблених дітлахами під керівництвом чарівних піраток.

Різноманітні рухливі ігри від працівників бібліотеки сподобалися як малюкам, так і підліткам. Літературна вікторина з чудовими призами-закладками дала змогу перевірити свій інтелектуальний рівень, а незвичайний навчальний гаджет (ручка, що розмовляє) – рівень знання німецької мови.

Книжкова виставка морської тематики нагадала гостям свята найвідоміші авантюрні романи про мореплавців та мандрівників.

Учасники інтерактивної атракції «Морський бій. Битва з крокодилом» випробували свої сили в історичній битві за Херсон у Дніпровському лимані, де саме й прославився контр-адмірал Джон Пол Джонс, перемігший турецького адмірала на прізвисько «Крокодил морів».

Також містяни навчилися правильно сортувати побутове сміття і дізналися, які звичайні речі є насправді екологічними.

Інтелектуально-спортивні розваги, солодкі призи, закладки, сертифікати на річний читацький квиток Гончарівки,  безумовно, сподобалися учасникам розваг на локаціях бібліотеки. Адже саме в open-air просторі бібліотека стала ближче своїм потенційним читачам!

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН