Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У центральному парку Херсона встановлять контейнери

Декілька років у Херсоні активно обговорюють екологічну тему, а саме сортування сміття. Варто зазначити, що сортування відходів – один з методів, який сприяє зменшенню стихійних сміттєзвалищ та нормального санітарного стану міста.

Нещодавно херсонці перейшли від слів до діла. Так, у Шевченківському парку планується встановити декілька великих контейнерів з позначками, куди прохожі викидатимуть сміття. Відомо, що роботи проводитимуться в рамках проекту «Сміття – за життя», який був поданий мешканцями на громадський бюджет.

Створювачі проекту сподіваються, що таким чином їм вдасться екологічного виховати мешканців Херсона. Сенс полягає у тому, щоб зацікавити та привчати відпочиваючих у паркових зонах до правильного поводження с твердими побутовими відходами. Саме тому планується встановити 24 пробні контейнери на території центрального парку, де проходить більша частина людей.

Всього на реалізацію екологічного проекту планують витратити 170 тисяч 770 гривень, з них більша частина на придбання баків.

Наразі проект відправлено на експертний висновок до Департаменту житлово-комунального господарства.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН