Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні розповіли, яким буде “Шевченківський парк” після реконструкції

Проєкт майбутнього «Шевченківського парку» 22 червня презентували Херсонському міському голові Ігорю Колихаєву. Працювали над пропозицією Ірина Молчанова, яка перемогла в тендері на розробку проєкту реконструкції парку, Ігор Юрчак – архітектор-консультант і в.о. заступника міського голови Роман Головня.

Ескізом передбачено тематичні сектори, на які буде розбита вся територія парку, а також враховано побажання херсонців, які Ігор Колихаєв зібрав у херсонців ще на виборах у міські голови Херсона.

«Ми маємо створити максимально комфортну зону для відпочинку херсонців, з огляду на їхні потреби. Крім естетики та привабливості, територія парку має бути ще й функціональною для всіх категорій – кожен повинен знайти собі тут улюблене місце», – поділився своїм баченням міський голова.

Передбачається, що в парку буде розташовано великий сучасний дитячий майданчик, тенісний корт і багато місць для тихого відпочинку. З огляду на редагування та зауваження, які вніс в процесі розгляду Ігор Колихаєв, проєктантка попросила ще тиждень на їхнє доопрацювання, після чого готовий проєкт можна буде видати на обговорення херсонців.

«Обов’язкова умова – показати наші задуми херсонцям. Після узгодження всіх технічних моментів, ми презентуємо людям, що буде в парку після реконструкції. Зрештою, робимо ми цю зону відпочинку саме для них, а, значить, і думку їхню потрібно почути до початку робіт», – упевнений очільник Херсона.

Всі роботи в парку буде розбито на кілька етапів (черг). Першу чергу Колихаєв вимагає здати вже восени. На цьому етапі реставрують колонаду на вході, будуть вимощені пішохідні доріжки та поставлено ​​дитячий майданчик.

Херсонська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН