Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські активісти заявили про свою позицію на парламентських виборах

2019 рік підозріло за своєю політичною сутністю дублює ситуацію 2014 року, коли президентська кампанія де-факто стала електоральним майданом. Цього разу 73% населення висловились за зміни еліт, усвідомивши свій програш в ідеологічній та політичній війні 2014 року.

Тоді ненароком «однотуровий» Порошенко,  не замислюючись, повернув у велику політику Медведчука – кума та представника інтересів президента країни-агресора Путіна.

«Сьогодні політичні сили, за спинами яких стоїть Медведчук, нахабно лізуть на політичний Олімп, створюючи загрозу реваншу про-кремлівських сил. Президентська кампанія та її результати дуже добре це продемонстрували: політичний проект Медведчука «За Життя» набрав досить високий відсоток підтримки виборців і має великі шанси здійснити політичну окупацію південно-східних регіонів України, що може потягнути за собою повернення подій 2013-2014 року. Ця політична сила – фактично Путінське дитя – має шанс отримати близько половини складу парламенту та з середини здати Україну агресору», – коментує розуміння ситуації  громадський діяч, волонтер, блогер Олексій Мочанов.

Передумови для цього є. Харків вже заявив, що Кернес та Добкін йдуть у парламент, Херсонщина та Миколаївщина – це політична вотчина Новинського, який планує балотуватись по 182-му мажоритарному округу Херсонщини, Одещина – це Труханов. Усі – підконтрольні та мають спільні інтереси з Бойком, Медведчуком, Ахметовим, а фактично – Путіним!

Херсонська область вже почала роботу із недопущення реваншу і захоплення влади потенційними ворогами країни. Декілька представників Зе команди та активісти розпочали боротьбу на політичному полі, поки Київ продовжує ділити посади, і вже формують команду, яка готується йти на вибори та протистояти сепаратистам.

«Команда формується прозоро, відкрито та публічно, не в зачинених кабінетах. Цей процес не повинен погрузнути в партійній міжусобиці. Стратегія залучення в команду людей для пропозиції йти на вибори до парламенту – прозора. Ті особи, яких вже обрала частина громади Херсонщини – це професійні, моральні кандидати, які здатні на законодавчому рівні змінювати правила та формат життя в Україні. І країна потребує саме таких», – сказав Юрій Скрицький, довірена особа кандидата в Президенти В.Зеленського.

Він додав, що не дивлячись на спроби дискредитувати людей та активістів, вони все одно відкриті до діалогу, та ще раз наголосив, що тільки громада може вирішувати кого висувати кандидатами на той чи інший округ. Тож, цілком ймовірно, що список потенційних кандидатів в депутати по мажоритарним округам стане довшим.

В той же час, активна частина громадськості Херсонщини вже запропонувала, не обмежуючи права інших, своє бачення власних кандидатів під прапорами партії «Слуга Народу».

Так, по 182 округу громада пропонує висунути місцевого мецената з 25-ти річним стажем, благодійність якого здійснюється за рахунок прибутків від науково-виробничих патентів, 195 з яких використовуються у виробництві світового автопрому, громадського діяча та бізнесмена Юрія Рожкова. У Херсоні він побудував європейське підприємство і сплачує найбільше податків в місті та забезпечує мешканців робочими місцями. По цьому округу планує балотуватись олігарх Новинський. Юрій Рожков – єдиний, хто здатен дати відсіч проросійському посіпаці, бо він є беззаперечним моральним авторитетом для херсонців та справжнім патріотом.

По 183 округу пропонується кандидатура Євгенії Бєлой – херсонського юриста, адвоката, активіста. Саме вона вела гучні справи по захисту малого та середнього бізнесу від рейдерських захоплень. Однією з зацікавлених сторін протиправних діянь по цих справах був одіозний депутат від БПП Паламарчук, проти якого Євгенія відкрито виступала в судах та  у ЗМІ.

По 184 округу пропонується кандидатура потужного бізнесмена-інвестора, громадського діяча та волонтера  Ігоря Колихаєва. Він системно, протягом більш ніж 10 років, інвестує в молодіжний спорт Херсонщини та розбудову інфраструктуру сіл власним коштом. Патріот-роботодавець, який багаторазово піддавався репресіям з боку місцевої влади та спробам рейдерських захоплень.

Від 185 округу готові висунути фермера, волонтера та громадського діяча, нагородженого орденом «народний герой України» (2016 р), Сергія Максименка. Сергій Іванович отримав нагороду за пряму допомогу армії, яка не дозволила окупувати материкову частину України. Протягом усіх років військової агресії і до сьогоднішнього дня системно та активно підтримує українську армію, через що є авторитетом та має велику повагу серед бійців. Він є беззаперечним моральним авторитетом серед аграріїв усієї країни. Це єдиний потужний, професійний та моральний авторитет для місцевих і для всіє Херсонщини, який здатен протистояти політичній окупації регіону по даному округу і відкрито політично і при цьому  підтримати розвиток усієї аграрної галузі на законодавчому рівні.

«З Сергієм Івановичем ми познайомилися наприкінці 2016 року, він як волонтер дуже потужно допомагав моєму підрозділу при цьому не вимагав ніякої звітності. Все, що він робив – він робив від щирого серця більш не як волонтер, а як меценат. Він віддавав своє, від свого хазяйства. І навіть зараз, коли я за станом здоров’я пішов на пенсію, він продовжує мене підтримувати. Він людина порядна, людина слова, за три роки нашого знайомства він жодного разу своє слово не порушив. Поважаю та підтримую його за життєву позицію, національний дух, вірність Україні та українському народу», – розповів колишній командир другого батальйону 95 бригади, майор запасу ВСУ, позивний «Медвідь».

Кандидатом від 186 округу запропонований Павло Ткаченко – підприємець, громадський діяч, офіцер запасу, відзначений за службу Україні у період військової агресії з боку Росії, професійний рятівник, фахівець, який вже напрацював декілька законодавчих ініціатив із захисту прав громадян та залучення інвестицій в економіку держави. Його роботу в тилу у ворога важко недооцінити. Це потужна молода людина, яка здатна служити Україні та її народу, а не «вождям».

Ця команда, яка вже піддається тиску та зазнає дискредитації, здатна протистояти політичному захопленню України реваншистами, економічно розвивати державу та розбудовувати європейське свідоме громадянське суспільство.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН