Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Запалення хитрощів”: херсонський адвокат Гілін, який представляє інтереси Сальдо в суді, попався на брехні

У суді сказав, що хворий, а сам пішов на корпоратив! Херсонський адвокат Євген Гілін відзначився нахабним введенням в оману суду та ігноруванням службових обов’язків.

Журналісти “СтопКору” спіймали на відвертій брехні та зловживанні процесуальними нормами адвоката Євгена Гіліна, співзасновника адвокатського об’єднання “Жованник і партнери”. 15 травня адвокат не прийшов на судове засідання Херсонського апеляційного суду у справі “Херсонбуду”, повідомивши суд про те, що він на лікарняному.

“Адвокат позивача Євген Гілін попросив перенести судове засідання, оскільки він начебто перебуває на лікарняному, у нього гостре респіраторне захворювання”, – повідомив правозахисник Павло Янцен з Херсона.

Натомість у той самий час, коли мало б відбутися засідання, судячи зі сторінки у соціальній мережі, адвокатське об’єднання “Жованник і партнери” святкувало 6-річчя з дня заснування. І Євген Гілін як один із засновників активно позує на всіх фотографіях, викладених у соціальних мережах. Причому виглядає він цілком здоровим, попри те, що суду повідомив про свою хворобу.

“Випадок перенесення судового засідання на прохання адвоката Гіліна вже не перший, – розповідає правозахисник “Стоп корупції” Павло Янцен. – Минулого разу адвокат повідомив про начебто проблеми зі здоров’ям у позивача, інтереси якого Гілін представляє у суді.

Нагадаємо, у Херсонському апеляційному суді розглядається позов від 11.10.2018 року від Олександра Холіна – власника КВПП “Продсервіс”. Саме з переоформлення корпоративних прав на Холіна за підробленими документами й розпочалось рейдерське захоплення “Херсонбуду”.

Цікаво, що першу реєстрацію переходу корпоративних прав ВП “Паритет” (фірма-учасниця КПД 5-С, яка мала третину корпоративних прав на майно “Херсонбуду”) здійснила реєстратор Калугіна І.О. Цю незаконну реєстрацію скасувало Міністерство юстиції, а Верховний суд пізніше підтвердив незаконність дій Калугіної І.О.

А тепер повернімося до адвоката Гіліна, який, як зазначено у матеріалах справи, представляє інтереси депутата Херсонської міської ради Володимира Сальдо. Цікаво, що саме адвокат Євген Гілін в інтересах депутата Херсонської міської ради Володимира Сальдо є заявником у кримінальному провадженні. До того ж, незрозуміло, яке саме право заявника порушено і яким саме чином це стосується Холіна.

Ким є Сальдо для КВПП “Продсервіс” – невідомо”, – розповідають адвокати родини Бориса Сандика.

Самого Холіна запрошують з’явитись до суду вже кілька разів, утім жодного разу його там не бачили.

Ще один цікавий момент: серед партнерів Гіліна, засновників адвокатського об’єднання, Дмитро Олегович Калугін, теж з Білозерки. Отже, ймовірно, реєстратор, яка перереєструвала корпоративні права на користь підставних людей Володимира Сальдо та один зі співвласників адвокатського об’єднання, яке представляє інтереси цих людей у судах – рідні брат і сестра?

Таким чином можна казати про корупцію та функціонування організованого угруповання, яке реалізує повний цикл рейдерської схеми: від незаконно реєстрації до професійного затягування справ у судах в інтересах клієнта.

Стопкор

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН