Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Провал на нижній набережній ліквідували

Провал на нижній набережній оперативно ліквідовано. Про це стало відомо в понеділок, 27 травня, під час обговорення актуальних питань розвитку Миколаєва.

Нагадаємо, що в ці вихідні через сильну зливу на нижній набережній утворився провал. Для безпеки городян зазначену ділянку огородили. Міський голова Олександр Сєнкевич дав доручення департаменту ЖКГ вжити заходів для відновлення пошкодженого покриття.

Як сьогодні повідомив директор департаменту Сергій Коренєв, провал ліквідували силами підрядної організації.

А начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Герасіменя поінформував, що в цю суботу, 25 травня, опади в Миколаєві і його передмісті випали дуже нерівномірно. І основна їх частина припала на центр нашого міста. Так, в районі аеропорту випало опадів до 2 мм. У той час як в центрі Миколаєва дощ лив як з відра – випало понад 60 мм опадів, при місячній нормі в 44 мм. Таким чином, всього за годину обрушилося майже 1,5 місячної норми опадів. В інших районах дощ був не так інтенсивним.

Це і стало основною причиною затоплення вулиць. Зливова каналізація технічно не може миттєво впоратися з наслідками такої аномальної зливи. На це потрібен час. Крім того, потоки води змивали землю, гілки, листя, інше сміття в дощову каналізацію, забиваючи приймальні решітки. Таким чином, відбулася їх закупорка. Особливо це було помітно по пр. Центральному, в районі вул. М.Морскої – це одне з найнижчих місць Миколаєва і, відповідно, тут сходяться основні потоки дощової води.

Директор КП «ЕЛУ автодоріг» Віталій Шевченко розповів, що на проблемні ділянки оперативно були направлені чергові бригади. Вони розчистили закупорені стихією приймальні решітки зливової каналізації, повідомляє Миколаївська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН