Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В акваторії Дніпра встановили майже 2 тисячі штучних нерестових гнізд

Представники Херсонської міської організації Українського товариства мисливців і рибалок протягом 2019 року встановили у природних водоймах 1 950 штучних нерестових гнізд. Такі заходи є вкрай важливими під час нересту при весняному коливанні рівня води. Ікра, відкладена на мілководді поблизу берега, може загинути від різкого падіння рівня, що зменшує популяцію цінних видів риб.

«Ми перевіряємо зараз, чи є ікра на гніздах. Зараз встановлюємо їх на озерах Чічікуватому та Краснюковому. Вже поставили 300 гнізд на першому і 250 – на другому. Це територія, яка закріплена за Херсонською міською організацією Українського товариства мисливців і рибалок. Ми продовжуємо відслідковувати стан водних ресурсів, наші представники закріплені за рибоохоронними постами і спільно з іншими відомствами продовжують охороняти природні багатства України», – сказав голова Херсонської міської організації Українського товариства мисливців і рибалок Віктор Мельниченко.

Після встановлення штучних нерестових гнізд мисливці та рибалки перевіряють, чи є на них ікра, і слідкують за станом, оскільки гнізда часто замулюються і їх необхідно своєчасно промивати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН