Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Скільки пожеж ліквідовано в екосистемах на Херсонщині

Рятувальники нагадують, що легковажне ставлення, примножене на небезпечні для екосистем погодні умови, у більшості випадків може призвести до катастрофічних наслідків. І те, що основною причиною виникнення пожеж на відкритих територіях є саме людський фактор — можна легко підтвердити вражаючими статистичними показниками.

З початку року в екосистемах області вже ліквідовано 330 пожеж на площі 242,4 га.

До речі, за минулу добу в області було чотири випадки загоряння сухої трави на відкритих територіях. До гасіння пожеж залучалися пожежно-рятувальні підрозділи Скадовського, Олешківського, Каланчатського районів та міста Нова Каховка. Загальна площа пожеж склала понад 0,6 га.

Тож, зважаючи на загрозу виникнення загорянь під час підвищення температурних показників, Головне управління ДСНС області звертається до населення з проханням не провокувати пожежі на відкритих територіях та дотримуватися елементарних правил безпеки під час відпочинку на природі.

Рятувальники звертаються до населення не провокувати такі пожежі та в черговій раз повідомляють, що категорично забороняється:

– створювати смітники та спалювати відходи;
– розводити багаття у лісі та лісопосадках;
– палити, кидати у лісі та лісопосадках непогашені сірники та недопалки;
– залишати у лісі просочене бензином, гасом, мастилом або іншими горючими речовинами ганчір’я;
– дозволяти дітям бавитися із сірниками та запальничками.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН