Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні пройде STEM-фестиваль юних моделістів-конструкторів

На факультеті комп’ютерних наук, фізики та математики Херсонського державного університету  18 травня відбудеться другий обласний STEM-фестиваль юних моделістів-конструкторів. Відкриття фестивалю відбудеться о 10.00 за адресою: вул. Університетська, 27, хол головного корпусу ХДУ.

Організатори: 
— комунальний заклад «Центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради
— факультет комп’ютерних наук, фізики та математики ХДУ.

В роботі фестивалю візьмуть участь команди юних конструкторів та робототехників із міста Херсона та Херсонської області.
Загалом в змаганнях візьмуть участь 55 учасників, а також 23 – у конкурсі проектів. 

В межах програми фестивалю відбудуться захоплюючі змагання. А саме:

— Юні винахідники представлятимуть свої проекти діючих моделей будь-якого призначення та конструкції а також механічних засобів, здатних полегшити роботу людини (10:30 – 12:00, хол університету).

— Сміливі експериментатори представлятимуть безпілотні автомобілі майбутнього і змагатимуться у автономному русі по лінії (13:00 – 14:00, хол університету).

— Майбутні інженери представлять роботів сумоїстів, які мірятимуться силами та вправністю один з одним (10:30 – 11:00 LegoWedo 2.0, 11:00 –12:00 LegoMindstorm, хол університету).
Протягом фестивалю запрошуємо відвідати майстер-класи з:

— 3D-моделювання (10:30 – 11:00, 11:40 – 12:10, коворкінг-зал); 

— програмування роботів Mbot (11:00 – 11:40, коворкінг-зал).

Але це ще не все! Вам подобаються літаки? Завжди мріяли відчути себе пілотом? Ми допоможемо вам зробити крок на зустріч вашій мрії, а саме, пропонуємо скористатися симулятором польотів авіамоделі, дрону (конференц-зал) або юного дослідника взявши участь у проведенні експериментів на творчому майданчику «Цікава фізика» (хол університету).

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН