Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеському районі святкування Дня Перемоги почали з традиційного пробігу

Вже вдруге поспіль за ініціативи голови районної ради Андрія Євстратова святкування Великої Перемоги в Генічеському районі починається 8 травня з проведення легкоатлетичного пробігу.

Вже традиційний пробіг довжиною дев’ять кілометрів від Генічеська до меморіалу «Пушка», який знаходиться на Арабатській стрілці в с.Генічеська Гірка Щасливцевської сільської ради, в цьому році цей захід знайшов своїх прихильників і в сусідньому Новотроїцькому районі, жителі якого також взяли в ньому участь.

Дійсно, цей легкоатлетичний крос під назвою «Пам’ять поколінь» стає все популярнішим і в 2019 році участь у ньому взяло 66 учасників. Стартували від скверу «Скорботної матері» у Генічеську, де пройшов невеличкий святковий мітинг.

Після інструктажу всі бажаючи успішно стартували. Слід відмітити, що також серед безпосередніх учасників забігу були і сам ініціатор цього заходу — голова районної ради Андрій Євстратов, депутати різних рівнів, представники громадськості.

Слід відмітити, що найстаршому учаснику забігу Федору Гостєву з Новотроїцького в цьому році виповнюється 66 років, а наймолодшому генічанину було лише 9 років. Всі спортсмени успішно подолали дистанцію і благополучно фінішували у Генгірці на меморіалі.

Тут всіх присутніх зустрічали Щасливцевський сільський голова Віктор Плохушко, артисти Генічеського районного та Щасливцевського сільського будинків культури та ветерани війни: учасники вітали один одного, фотографувалися, лунала музика і пісні, всім бігунам вручили пам’ятні сертифікати.

Завершився захід святковим мітингом, після якого всі пригощалися гарячим смачним пловом. Учасники та гості відзначили високий рівень організації заходу та висловили побажання наступного року продовжити цю пам’ятну традицію.

Херсонці

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН