Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Школа під Херсоном стала житлом для лікарів

Дефіцит медиків – хронічна біда сільської глибинки на Херсонщині. А от у Музиківській ОТГ Білозерського району області знають для них «чарівне слово», яке приваблює фахівців. І воно дуже зрозуміле: гарні умови для роботи та налагоджений побут. Причому налагоджують його не громада, а бізнес, причому на взаємовигідних умовах.

Так, ще з 1985 року у Музиківці стояла пусткою стара будівля, яку раніше використовували під школу. Споруда була нікому не потрібна, і поступово руйнувалася, доки занедбану нерухомість на викупив у громади приватний підприємець. Він почав реконструкцію будівлі під житло, і вже здав першу квартиру з усіма зручностями, сантехнікою та новими кухонними меблями.

Тут навіть є телефон та Інтернет. Такі апартаменти отримала сімейний лікар та керівник амбулаторії загальної практики Мар’яна Болюк. Вона переїхала в село з Херсона, де після вишу й інтернатури працювала в поліклініці Суворовського району.

А тим часом, «на підході» ще й друга квартира. Її здадуть до 1 липня, коли завершить навчання в інтернатурі, та переїде до Музиківки ще один фахівець. І власнику споруди така угода вигідна: адже він не віддає житло задурно, а здає його в оренду. Хіба що платять за нього не лікарі, а громада.

До речі, у селі завершується реконструкція багатоповерхівки, яку ОТГ безкоштовно передало під житло родинам прикордонників. Тут кілька квартир також відведуть музиківським «бюджетникам» — також в оренду, а можливо, і з правом подальшої передачі у власність.

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
“Новий День”

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН