Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині створюють новий національний природний парк “Придунайська Бесарабія”

Команда НПП “Тузлівькі лимани” залучилася до створення нового нацпарку

Про це повідомляє Depo.Одеса з посиланням на еколога Івана Русєва у “Фейсбук”.

“Новому національному природному парку бути! Команда НПП “Тузлівькі лимани” робить все можливе щоб створити новий національний природний парк в Одеській області – НПП “Придунайська Бесарабія””, – написав Русєв.

В свою чергу, начальник відділу рекреації та еколого-освітньої роботи в нацпаку “Тузлівські лимани” Ірина Бурлаченко розповіла, що у с. Криничне Болградського району відбулася презентація наукового обґрунтування необхідності створення національного природного парку “Придунайська Бессарабія”. У заході взяли участь представники районних адміністрацій, сільрад, обласного Департаменту екології та природних ресурсів, лісництва, товариства мисливців і рибалок. Керівник нацпарку “Тузлівські лимани” Ірина Вихристюк і начальник науково-дослідного відділу нацпарку Іван Русєв виступили з доповідями, в яких пояснили важливість надання особливо цінним територіям природоохоронного статусу, а також обгрунтували необхідність створення нацпарку.

Зараз до складу НПП “Придунайська Бессарабія” пропонують включити озера Ялпуг, Кугурлуй і Картал, а також прибережні захисні смуги. Дана пропозиція передбачає створення нацпарку загальною площею 45 тисяч га на території Ренійського, Болградського та Ізмаїльського районів.

“Учасники заходу погодилися з тим, що створення нацпарку відкриє нові можливості для розвитку регіону, а головне – дасть можливість зберегти його унікальну природу. Презентація наукового обґрунтування – це тільки перший крок на шляху створення парку, але місцеві активісти та чиновники налаштовані рішуче і готові докласти зусиль, щоб незабаром в Україні з’явився новий національний парк – “Придунайська Бессарабія””, – написала на своїй сторінці у “Фейсбук” Ірина Бурлаченко.

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН