Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковці-аграрії обговорили нові технології вирощування сільгоспкультур в умовах зміни клімату півдня України

Дефіцит вологи та підвищення літніх температур – клімат півдня України змінюється. Як працювати сільгоспвиробникам в таких умовах і отримувати продукцію високої якості? Цьому була присвячена Міжнародна наукова-практична конференція, яка проходила у двох південних областях.

В Інститут зрошуваного землеробства Національної академії аграрних наук України прибули більше 150 фахівців аграрних вишів з кількох регіонів України та міжнародних організацій.

«Отримувати високі врожаї в таких жорстких посушливих умовах достатньо складно. І на конференції ми знайомимо з розробками таких технологій вирощування, підготовкою таких систем землеробства, які б сприяли отриманню продукції високої якості в умовах, що змінюються», – розповіла директорка Інституту зрошуваного землеробства НААНУ Раїса Вожегова.

Херсонські науковці представили свої нові сорти, адаптовані до посушливого клімату.

«Науковці Херсонського державного університету вивели сорт пшениці «Клариса Двуручка», яку можна висівати і як озиму, і як ярову культуру. Також підготували новий сорт «Асканійська берегиня». Перед нами стоїть завдання – створювати сорти, які пристосовані до пізніх строків сівби, оскільки вологи в нас вкрай недостаньо», – сказав завідувач кафедри рослинництва, генетики, селекції та насінництва Херсонського державного аграрного університету Валерій Базалій.

«Мені як представнику міжнародної організації дуже важливо отримати інформацію, що відбувається на полях, в реальному секторі економіки. А зі свого боку – інформувати сільгоспвиробників про нові технології і розробки», – поділився координатор програм розвитку Продовольства і сільськогосподарської організації (ФАО) в Україні Михайло Малков.

У роботі конференції взяли участь фахівці, що розвивають аграрну науку, виховують майбутніх спеціалістів сільськогосподарського комплексу та сільгоспвиробники.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН