Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Право взяти участь у виборах журналістка відстояла у суді

Сьогодні змогла взяти участь у виборах  Президента України журналістка Світлана Єрещенко. Це право вона відстоювала у суді.

Цього дня Світлана Єрещенко прийшла до однієї з виборчих дільниць Генічеська (територіальний виборчий  округ № 185).

Світлана Єрещенко має реєстрацію на тимчасово окупованій території Криму, але проживає на материковій частині України. Через це, каже Світлана, виникли проблеми.

Я сиділа в черзі і бачила на власні очі, як виходили кримчани і буквально за 5 хвилин отримували необхідні документи, щоб прийти на виборчі дільниці. Я не думала, що у мене будуть якісь перепони, але державний відділ реєстру виборців мені відмовив змінити місце для голосування. Я була цим дуже обурена, тому що 5 тисяч кримчан вже змінили своє місце для голосування і вони можуть проголосувати. Чому не можу я, маючи кримську реєстрацію? Я розповсюдила цю інформацію у Фейсбуці, що мені не дають права проголосувати і відгукнувся громадський омбудсмен із захисту виборчих прав громадянської мережі «ОПОРА» у Херсонській області В’ячеслав Гусаков. І порадив мені звернутися до суду“, – розповіла Світлана Єрещенко.

Суд було призначено на 27 березня.

Україна рішенням суду поновила мене у виборчих правах і ще раз наголосила, що усі громадяни України можуть,у  тому числі і кримчани, які зареєстровані на території тимчасово окупованої території Криму, можуть взяти участь у виборах Президента 31 березня 2019 року і тим самим це підтверджує, що Крим  це Україна. Я знаю безліч прикладів, моїх особистих знайомих, які просто не змогли змінити місце для голосування, тому що вони не мали можливості до 25-го числа виїхати з Криму“, – додає Світлана Єрещенко, яка добилася права голосувати на виборах через суд.

https://www.facebook.com/skifijantku/videos/330423554277384/?t=0

Анна Тонг, Анна Коробова

Суспільне. Херсон

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН