Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фотополювання, стрибки зі 120 метрів, весняний своп: Як не згаяти вихідні у Запоріжжі

Насиченими – пізнавальними, екстремальними, яскравими – обіцяють стати у Запоріжжі останні вихідні березня

Портал Depo.Запоріжжя традиційно склав ТОП-10 найцікавіших заходів, що чекають на запоріжців і гостей міста прийдешніми вихідними – 30 та 31 березня.

Прогулянка-екскурсія з Романом Акбашем

Цього разу під час екскурсії усі охочі прогуляються вулицями старого Олександрівська. Супутниками під час подорожі на сто років назад стануть градоначальники і тирани, архітектори і художники, купці і промисловці, гімназистки і навіть куртизанки. А багатий фотоархів від Романа Акбаша допоможе побачити місто таким, яким воно вже не буде. На екскурсантів чекають Центральна хоральна синагога, “Російський банк зовнішньої торгівлі”, будинок купця Потьомкіна, Земська управа, міська управа, пожежна управа, Міський сад, жіноча та чоловіча гімназії, пам’ятник і могила Осипа Гладкого, дитячий притулок тощо.

Коли: у суботу, 30 березня, о 14:30

Де: старт від театру Магара на проспекті Соборному, 41

Вартість: від 50 грн

Година Землі під барабанний бій

Остання субота березня – день, коли по всьому світу відбувається екологічна акція Earth Hour (Година Землі). Запоріжжя долучається до неї вісім років поспіль. Суть акції – привернення уваги до проблем збереження земних ресурсів та екології. Для цього всі учасники акції вимикають на одну годину – з 20:30 до 21:30 – усі електричні пристрої. Учасники запорізького гурту “БарабанЗА” пропонують провести цю годину при світлі свічок та під музичний акомпанемент енергійних барабанщиків.

Коли: у суботу, 30 березня, з 20:00 до 21:30

Де: у готелі Khortitsa Palace на бульварі Шевченка, 71-а

Вхід: вільний

“Горіховий” концерт

Колективу гітаристів “Грецкие орешки” лише два роки, але в них вже є свої прихильники та слухачі. Тепер й у решти запоріжців є гарна нагода дізнатися більше про молодий гурт, послухати гарну музику, а також поспілкуватися з музикантами у невимушеній атмосфері квартирника.

Коли: у суботу, 30 березня, з 18:00 до 20:00

Де: в АРТ-Просторі на проспекті Соборному, 142

Квитки: 30 грн

Майстер-клас з великодньої випічки

Незабаром Великдень, тому саме час навчитися готувати головну страву великоднього столу. Майстер-клас проведе кондитер Таміла Фартук. Під час заходу присутні навчаться пекти панеттоне з журавлиною і фініками, паску лаймову з цукатами, ромову бабу, класичну паску з родзинками і корицею та бездріжджову імбирну паску з мигдалем.

Коли: у суботу, 30 березня, з 10:00 до 18:00

Де: у кулінарному просторі “Артишок” на вулиці Леоніда Жаботинського, 31

Вартість: 2000 грн, запис за телефоном (095) 592-99-67

Фотополювання

Екскурсія північно-східним узбережжям острова Хортиця, присвячена весняній флорі заповідника – першим квітам, що прокинулись після зими. Проводиться професійним екскурсоводом Національного заповідника “Хортиця”. Учасники дізнаються багато цікавого, а також досхочу нафотографують різноманітних квітів.

Коли: у суботу, 30 березня, з 11:00 до 12:00

Де: старт від Музею історії запорізького козацтва на острові Хортиця

Вартість: 480 грн з групи до 30 осіб, реєстрація за посиланням https://docs.google.com/forms/

Майстер-клас зі скрайбінгу “Візуальні нотатки”

Якщо в наявності є кілька блокнотів із чистими сторінками, то обов’язково треба взяти фломастери і ручки та відвідати майстер-клас зі скрайбінгу. Замість конспекту, презентації або тривалих пояснень все найскладніше можна перевести в картинки і засвоїти швидше. Учасники заходу розберуться в понятті “скрайбінг”, дізнаються про його переваги, опанують головні чотири кроку цього мистецтва та вивчать візуальний алфавіт. З собою треба мати скетчбук або блокнот, улюблені ручки, маркери, фломастери.

Коли: у суботу, 30 березня, о 14:00

Де: в Edison Space coworking на вулиці Гагаріна, 3

Вартість: 250 грн; обов’язкова реєстрація: http://bit.do/eMb8f

Стрибки зі 120-метрової труби

Любителям полоскотати собі нерви пропонують стрибнути зі 120-метрової труби, яка по праву вважається одним з найвищих стрибкових об’єктів України. Висота труби – 120 метрів, а це – 100 метрів загального та 80 метрів вільного падіння (три-чотири секунди).

Коли: у суботу, 30 березня, та у неділю, 31 березня, о 10:00

Де: на вулиці Випробувачів, 2, що в Хортицькому районі

Вартість: 850 грн, бронювання місць за телефоном (099) 333-73-88

Весняний своп

Захід, під час якого можна оновити свій гардероб, дізнатися багато нового зі світу моди та стилю, а також поспілкуватися із цікавими людьми. Своп – це популярний у всьому світі формат, коли збираються великі компанії людей і обмінюються одягом, який висів у шафі без діла. При вході за кожну принесену річ організатори видають внутрішню валюту своп, яку можна буде обміняти на вподобану річ. В програмі зааходу: лекції, тематичні фотозони, конкурси, подарунки. Також під час свопу працюватиме еко-маркет та бар з їжею та напоями.

Коли: у неділю, 31 березня, з 12:00 до 18:00

Де: в Edison Space coworking на вулиці Гагаріна, 3

Квитки: від 50 до 100 грн

Фестиваль шпаківень

Перший запорізький фестиваль шпаківень. У конкурсі візьмуть участь оригінальні будиночки для птахів. Переможець отримає один з головних призів – поїздку в Карпати за грибами. Шпаківні, які візьмуть участь в конкурсі, будуть розвішені на деревах парку цього ж дня.

Коли: у неділю, 31 березня, об 11:00

Де: у парку культури та відпочинку “Дубовий гай” на вулиці Глісерній, 22

Участь: безкоштовна

Автостопом по галактиці

Цікава екскурсія до запорізького планетарію для дітей старше чотирьох років. На малечу та батьків чекає подорож до далеких галактик, “політ” на космічному кораблі між планетами Сонячної системи, багато корисної та цікавої інформації.

Коли: у неділю, 31 березня, о 14:00

Де: у Палаці дитячої та юнацької творчості на площі Запорізькій, 1

Квитки: 40 грн дитячий квиток, 50 грн – дорослий; запис за телефонами: (067) 600-74-92, (050) 180-29-24.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН