Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області готуються до організації літнього відпочинку в умовах пандемії

Під головуванням першого заступника голови обласної державної адміністрації Володимира Шустова відбулася нарада щодо забезпечення якісної підготовки та проведення курортного сезону у 2021 році.

На нараді були присутні представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Держгеокадастру, екологічної інспекції, Держпродспоживслужби, ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр», поліції, ДСНС, а також в режимі ZOOM-зв`язку представники Мелітопольської та Бердянської райдержадміністрацій, Бердянської та Приморської міських та Кирилівської селищної рад.

Присутні розглянули питання щодо функціонування закладів відпочинку та оздоровлення в період пандемії, спричиненої захворюванням COVID-19, а також стану  готовності закладів відпочинку та оздоровлення до відкриття курортного сезону у 2021 році.

Заступник генерального директора ДУ «Запорізький обласний лабораторний центр» Дмитро Макаров надав змістовну доповідь щодо особливостей відпочинку  та оздоровлення громадян в період пандемії COVID-19, а також алгоритм дій працівників та відпочиваючих у разі виявлення хворих в закладі відпочинку.

Представники Бердянської та Мелітопольської райдержадміністрацій доповіли про проведені заходи щодо підготовки закладів до початку курортного сезону на підконтрольній території.

З метою дотримання правопорядку в місцях відпочинку, запропоновано збільшити кількість правоохоронців  на літній період в місцях розташування закладів відпочинку та оздоровлення на узбережжі Азовського моря.

Наприкінці наради Володимир Шустов запропонував присутнім надати до облдержадміністрації інші проблемні питання підготовки закладів відпочинку до курортного сезону та пропозиції щодо їх вирішення.

Довідково:

На сьогодні масовими місцями відпочинку на узбережжі Азовського моря в області, де розташована більша кількість закладів відпочинку та оздоровлення є Кирилівка, Приморськ та Бердянськ. З наповненням та початком функціонування Молочного  лиману своє друге життя отримала рекреаційна зона в Алтагирі.

На кінець 2020 року в області нараховувалось 590 закладів відпочинку та оздоровлення, з яких 378 – бази відпочинку, 80 – готелі та заклади готельного типу, 31 – сільські (зелені) садиби, 25 – санаторії-профілакторії, 22 – туристичні притулки, 21 – дитячі табори. В 2020 році функціонувало лише 394 заклади з 590, що становить лише 67%.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН