Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині розподілили безкоштовні путівки для оздоровлення дітей

Зовсім скоро наступить літо, а це означає, що саме час подбати про оздоровлення дітей. Так, районні лікарні Херсонщини вже отримали розподілення від Департаменту охорони здоров’я та очікують заявки від батьків на отримання двотижневої путівки для малюків.

Хто має право оздоровлюватися у санаторно-курортних закладах України безкоштовно та куди направляють дітей, розповіла журналісту сайту «Гривна» директор КМП «Олешківський центр первинної медико-санітарної допомоги» Світлана Сердюкова.

«Щороку діти направляються на санітарно-курортні бази, аби відпочити та поліпшити стан власного здоров’я. Отримати безкоштовну путівку на оздоровлення до санаторію мають змогу лише ті діти, які знаходяться на обліку диспансерного нагляду. Тобто мають хронічні захворювання і систематично перевіряються медичними фахівцями»,- зазначила Світлана Олександрівна.

Варто зазначити, якщо ваша дитина стоїть на обліку диспансерного нагляду, то вам потрібно найближчим часом звернутися до сімейного лікаря, з яким заключена декларація для постановки в чергу до санаторію.

Що стосується вартості путівок, то усі надаються абсолютно безкоштовно, батьки сплачують виключно за перевезення дитини до закладу. Їх розподілом займається Департамент охорони здоров’я, аби медичні заклади усіх районів могли отримати однакову кількість. Наразі Олешківська амбулаторія отримує путівки від 13 санаторіїв районного, місцевого та республіканського значення, зокрема Одеса, Яремче, Миколаївська область, Трускавець та інші.

«Пацієнти віддають перевагу республіканським закладам. Адже там вони можуть отримати перелік процедур. Так, у закладах приймають дітей як з офтальмологічними проблемами, психоневрологічними, так і з захворювання кістково-м’язової системи»,- додала Сердюкова.

Відомо, що торік оздоровити шляхом безкоштовних путівок вдалося близько 50 осіб.

Гривна

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН