Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні розроблятимуть логотип «Херсонський кавун»

20 березня 2018 року, проведено робочу нараду з представниками Проекту «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні», Департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, ГО «Болгари Херсона» та сільгосптоваровиробниками стосовно визначення подальших кроків реєстрації географічного зазначення «Херсонський кавун».

Під час вказаного заходу національний експерт Проекту «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» ознайомився з поточним станом справ щодо реєстрації Громадської організації «Херсонський кавун».

Крім того, під час робочої зустрічі з присутніми обговорено проект специфікації «Херсонський кавун», який підготовлено на основі особистих зустрічей представника Проекту з виробниками та науковцям. За результатами розгляду зазначеного проекту специфікації були внесені корективи щодо методів вирощування кавуна, способів поливу, органолептичних характеристик, визначення географічної зони його виробництва, походження із географічної зони, особливостей географічної зони, збору врожаю, зберігання та транспортування.

Окремо приділено увагу стосовно визначення особливих правил маркування «Херсонський кавун».

За результатами проведеної наради прийнято рішення доробити специфікацію «Херсонський кавун» за участю експертів наукової установи «Інститут південного овочівництва і баштанництва НААН України». Залучити на конкурсній основі представників Херсонського національного технічного університету, Херсонського державного університету та дизайнерів з реклами м.Херсона до розробки логотипу «Херсонський кавун».

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН