Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині фермерка вирощує різнокольорові кавуни

Фермерка Ірина Євтух із Херсонської області вирощує різнокольорові кавуни. Є жовті з таким же кольором м’якоті, зелені з жовтою м’якоттю, а також помаранчеві, білі, чорні та інші кавуни – всього приблизно 40 сортів, повідомляє agrarii-razom.com.ua.

Сім’я Ірини займається вирощуванням кольорових кавунів протягом 25 років. Її батьки є професійними селекціонерами. По їхніх слідах пішов і її рідний брат, який виводить нові сорти південної ягоди.

Сорти-новинки Ірина висаджує на своєму дослідному полі. Ірина не зупиняється на досягнутому і крім кавунів займається вирощуванням томатів, які знаходяться на іншому полі. Втім, на її ділянках навіть плівка, якою покривають землю – незвичайна. Вона вироблена в Україні і є біорозкладаною. Після виконання своїх функцій, плівка розкладається і стає добривом.

Експерти кажуть, що в Європі кольорові кавуни давно завоювали популярність. А ось вітчизняні споживачі тільки починають з ними знайомитися. Ірина розповідає, що її кавуни люди давно вже розсмакували і розкуповують їх прямо з поля, не дивлячись на те, що коштують кольорові кавуни в два рази дорожче, ніж звичайні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН